Sport

Florin Tănase pune egalul pe seama lipsei de șansă: „Cred că meritam victoria în această seară”

Mijlocalul Florin Tănase, titular în meciul cu Islanda, dar înlocuit în minutul 77 cu Alexandru Maxim, este de părere că România merita să câștige în meciul cu nordicii.
12.11.2021 | 00:38
Florin Tanase pune egalul pe seama lipsei de sansa Cred ca meritam victoria in aceasta seara
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal a României a remizat cu Islanda, 0-0 scor final, în penultimul meci al campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 2022, organizat în Qatar. Mijlocașul Florin Tănase a fost trimis în teren din primul minut și a contribuit la două faze periculoase.

Florin Tănase a contribuit la două faze periculoase ale României

În minutul 22, Stanciu a executat la colțul scurt un corner, Stanciu a deviat până la Toșca, dar acesta a reluat cu capul peste poartă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în minutul 52, mijlocalul de la FCSB i-a pasat excelent în careu lui Stanciu, aflat în poziție ideală de șut, dar acesta a preferat o pasă în lateral la Ianis Hagi.

La finalul partidei, Tănase a și-a spus părerea despre ce s-a întâmplat pe gazon. „A lipsit ceea ce aveam nevoie cel mai mult, gol sau goluri. Din păcate, am avut neșansă la acele ocazii din prima repriză, zic eu destule.

ADVERTISEMENT

Florin Tănase susține că este normal să faci orice ca să obții victoria la echipa națională

În repriza a doua a fost bara aceea a lui Ianis Hagi. Per total, eu cred că meritam victoria în această seară. Dacă nici în aceste momente nu-ți dorești victoria, atunci când? Îți reprezinți țara și este normal să faci tot ceea ce poți ca să obții victoria. Din păcate, în această seară nu am reușit. Eu o pun pe seama neșansei”, a precizat mijlocașul.

Tănase recunoaște că el mai speră la calificare, deși, pentru a se clasa pe locul 2, România trebuie să învingă în Liechtenstein și să spere că Macedonia nu se va impune în fața Islandei, pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Florin Tănase mai are speranțe că România se va clasa pe locul 2

Mai avem speranțe, de ce nu? Dacă Islanda se va apăra la fel și cu Macedonia, iar Macedonia va avea neșansa pe care am avut-o noi în această seară, se va termina 0-0.

Nu ne-a speriat rezultatul din Armenia (n.r. – Macedonia a învins cu 5-0). Noi oricum trebuia să câștigăm în această seară, pentru că jucam acasă. Dacă se termina egal era bine. Nu putem să punem remiza noastră pe seama rezultatului de la meciul din Armenia”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce anume le-a spus selecționerul Mirel Rădoi în vestiar, la finele confruntării, Tănase a precizat că le-a vorbit despre confruntarea cu islandezii. „Este o dezamăgire mare. Își dorea pentru noi să nu trăim clipele pe care le-a trăit dânsul ca jucător la meciul cu Danemarca.

În Liechtenstein trebuie să câștigăm și trebuie să sperăm într-un rezultat favorabil nouă la meciul din Macedonia. Cred că, dacă nu terminăm pe locul 2, calificarea s-a pierdut și la meciul din această seară și la cel din Armenia.

Eu simt că naționala este în creștere, dar cred că se și vede. Practicăm un fotbal destul de bun, zic eu, cu ocazii destule. Din păcate, în această seară nu am avut șansă pentru că dacă am fi marcat în prima repriză cu siguranță că altfel era jocul”, a declarat el la finele partidei.

(P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 18,50 este cota pentru „1 solist” la meciul Liechtenstein – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT