Sport

Florin Tănase, singurul care are tupeu să-l critice pe Gigi Becali! Episoadele în care căpitanul a trimis săgeți către patronul FCSB

Florin Tănase este singurul jucător care are tupeul de a trimite săgeți spre patron. "Decarul" a avut mai multe episoade în care l-a criticat pe Gigi Becali, ultimul fiind după meciul cu Rapid.
16.08.2021 | 19:46
Florin Tanase singurul care are tupeu sal critice pe Gigi Becali Episoadele in care capitanul a trimis sageti catre patronul FCSB
ADVERTISEMENT

FCSB a pierdut cu 0-1 meciul împotriva Rapidului în urma unei prestații lamentabile. Roș-albaștrii nu s-au regăsit în derby-ul cu rivala și au părăsit terenul învinși, în ciuda faptului că erau mari favoriți la victorie.

Florin Tănase, singurul cu tupeu să îl critice pe Gigi Becali!

Florin Tănase tocmai și-a prelungit contractul cu FCSB, decarul fiind unul dintre cei mai bine plătiți jucători din Liga 1 cu un salariu de 30.000 de euro pe lună. Însă, golgheterul sezonului trecut este și singurul fotbalist care are “tupeul” să îl critice pe patronul Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Ultimul episod a fost chiar după meciul cu Rapid, când căpitanul FCSB-ului a tras un semnal de alarmă privind jocul echipei. Deși s-a luat și de antrenor, ținta mesajului a fost patronul Gigi Becali:

“Nu meritam altceva, după părerea mea. Nu jucăm ceea ce trebuie. Eram conștienți că nu o să fie ușor, mă așteptam să creștem în evoluție după meciul cu Gaz Metan, dar nu se întâmplă.

ADVERTISEMENT

“Pur și simplu nu jucăm ce trebuie. Nu știu, întrebați antrenorul, vom analiza și o să vedem ce iese. Dacă nu se va schimba ceva, va fi același lucru”

Probabil și acea victorie a venit după o execuție a unui jucător, o sclipire. Pur și simplu nu jucăm ce trebuie. Nu știu, întrebați antrenorul, vom analiza și o să vedem ce iese. Dacă nu se va schimba ceva, va fi același lucru.

Nu pot să vă spun ce pregătim la antrenamente. Important este că nu jucăm ce trebuie și trebuie schimbat ceva la noi. Lucrurile merg în jos, trebuie schimbat ceva”, este semnalul tras de Tănase după meci.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, discurs halucinant după meci: “Am greșit la schimbări. Bine, eu am greșit”

Ținta mesajului este Gigi Becali, omul care, mai nou, recunoaște public că face schimbările la FCSB. La confruntarea cu Rapid, Becali a avut un nou discurs aiuritor, spunând că a greșit schimbările:

“Am greșit la schimbări. Bine, eu am greșit. L-am schimbat pe Olaru cu unul care nu mai este fotbalist (n.r. Olimpiu Moruțan). Am greșit, asta este. Coman iar nu știu ce-i cu el”, a spus Becali.

ADVERTISEMENT

Însă, foarte puțini oameni au curajul să îl critice pe Gigi Becali, mai ales când vorbim de cei din propriul club. Iar ieșirea lui Florin Tănase după meciul cu Rapid la adresa patronului este doar una dintr-un șir lung de reproșuri.

Tănase l-a criticat pe Gigi și în play-off: “”Când termini schimbările în minutul 50 și nu mai ai cu ce să vii de pe bancă…”

În finalul sezonului trecut, la finalul meciului dintre FCSB și CFR Cluj, încheiat cu scorul de 1-1 în meciul tur din play-off, Florin Tănase l-a criticat pe Gigi Becali pentru schimbări:

“Când termini schimbările în minutul 50 și nu mai ai cu ce să vii de pe bancă, e normal să faci pasul înapoi. Meciuri din 3 în 3 zile… Dar nu văd să fi avut ei vreo ocazie, nu ne-au înghesuit.

Eu nu am văzut așa ceva. Ne pare rău pentru că nu am câștigat, pentru suporteri, ei așteptau această victorie. Mai avem 5 meciuri și sperăm să putem câștiga campionatul”.

Patronul, luat la țintă după ce a pierdut titlul: “Dacă se va continua așa, tot locul 2…”

Doar trei etape mai târziu, FCSB a pierdut orice șansă de a câștiga campionatul. Pentru roș-albaștrii a fost al 5-lea loc secund în ultimii șase ani, prilej pentru Tănase să mai arunce câteva săgeți spre patron:

“Este dezamăgitor, am fost mult timp pe primul loc, din păcate și accidentările și-au spus cuvântul pe acest final de sezon. De fapt, ca în fiecare an, așa s-a întâmplat la noi, în play-off rămânem fără o bancă puternică.

Trebuie să se schimbe ceva din sezonul următor pentru că dacă se va continua așa, tot locul 2…”, a fost mesajul lui Tănase.

În 2019 a făcut scut în fața lui Stoian, jucător umilit de patron: “Nu poți să judeci un fotbalist după 50 de minute jucate”

Florin Tănase și-a luat în serios rolul de lider al echipei încă din anul 2019 și nu s-a sfiit să sare în apărarea colegului Adrian Stoian, schimbat după 50 de minute:

“Ne înțelegem foarte bine cu noii veniți. Nu poți să judeci un fotbalist după 50 de minute jucate. Stoian e un fotbalist valoros, care ne va ajuta cu siguranță”, a spus atunci Florin Tănase.

A așteptat toată vara un transfer și a glumit amar când și-a prelungit contractul cu FCSB: “A venit Black Friday mai devreme”

În vară, decarul celor de la FCSB a declarat că își dorește să plece de la echipă, însă niciuna dintre ofertele pentru fotbalist nu l-au mulțumit pe Gigi Becali: „Îmi doresc să plec, nu pot să vă mint, dar rămâne să vedem ce se va întâmpla. Mi-aș dori să fie în Europa, normal. În Spania mi-aș dori, sper să fie o echipă bună, de cupele europene”

În ciuda dorinței arzătoare de a pleca, Tănase a rămas și și-a prelungit contractul cu FCSB. Patronul i-a făcut un salariu imens, 30.000 de euro, dar s-a asigurat că nu îl va pierde gratis pe unul dintre cei mai valoroși fotbaliști români, Tănase glumind pe această temă:

“Cred că am luat decizia cea bună. Eu și clubul suntem liniștiți pentru că acum am acea clauză de 3 milioane. Nu mai cost 5 milioane. A venit Black Friday mai devreme”, a spus fotbalistul.

Se întâmplă și invers! Florin Tănase, unul dintre clienții lui Gigi Becali: “Îi mai dau în cap uneori când joacă prost, dar cum să mă supăr?”

Pe de altă parte, Florin Tănase, deși este una dintre feblețile lui Gigi Becali, a fost deseori criticat de patron. Latifundiarul a explicat de ce Tănase este unul dintre “clienții” săi preferați și când vine vorba de critici:

„Eu nu o să mă supăr niciodată pe Tănase. Îl mai pun la punct din când în când. Îi mai dau în cap uneori când joacă prost, dar cum să mă supăr eu pe Tănase? El e cel mai bun”, spunea Becali.

FCSB l-a transferat pe Florin Tănase în anul 2016 de la Viitorul. Atunci, Gigi Becali a scos din buzunar 1,5 milioane de euro pentru această mutare.

  • 5.000.000 de euro este cota de piață a lui Florin Tănase
  • 26 de ani are fotbalistul

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 2,18 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT