Life

Florin Zamfirescu a împlinit 73 de ani. Câte soţii a avut celebrul actor

Pe 12 aprilie 2022, Florin Zamfirescu a împlinit 73 de ani. Cu ce se ocupă marele actor după ce s-a retras din lumina reflectoarelor și de câte ori a fost căsătorit?
12.04.2022 | 08:55
Florin Zamfirescu a implinit 73 de ani Cate sotii a avut celebrul actor
Florin Zamfirescu a împlinit 73 de ani. Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad
ADVERTISEMENT

Marele actor Florin Zamfirescu a împlinit 73 de ani pe data de 12 aprilie 2022. În ciuda vârstei, actorul are multă energie. S-a retras din lumina reflectoarelor după 50 ani, iar acum vrea să petreacă timpul alături de oamenii dragi sufletului său și de actuala lui soție, Daciana Toma.

Florin Zamfirescu aniversează 73 de ani. Ce face acum actorul

Gheorghe Florin Zamfirescu, pe numele său complet, s-a născut pe 12 aprilie 1949, în Călimănești, județul Vâlcea. Și-a dorit întotdeauna să devină actor, iar la vârsta de 6 ani a câștigat premiul pentru cel mai bun recitator. I-a fost de ajuns pentru a nu se mai dezlipi de scenă mulți ani de atunci încolo.

ADVERTISEMENT

A finalizat liceul în orașul natal, apoi a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului, la clasa profesorului Constantin Moruzan.

Florin Zamfirescu a avut o carieră impresionantă. Cu siguranță, mulți îl cunosc pentru rolul lui Gigi Dumbravă, interpretat în serialul fenomen Inimă de țigan. Însă actorul a jucat într-o multitudine de piese de teatru și filme. Dintre acestea, amintim: Heidi (2019), Poziția copilului (2013), Filantropica (2002), Moartea Domnului Lăzărescu (2005) și Acasă la tata (2015).

ADVERTISEMENT

În 2019, după 50 de ani de activitate, Florin Zamfirescu a hotărât să se retragă din lumina reflectoarelor. Actorul s-a stabilit la țară, lângă București, acolo unde locuiește împreună cu Daciana Toma, actuala lui soție.

Recunoaște că i-a fost greu să renunțe la meseria de actor, însă este de părere ca era necesar să ia această decizie cât încă era relevant în domeniul său. S-a adaptat rapid la noua viață și se bucură de timpul liber de care dispune în prezent.

ADVERTISEMENT

Câte soţii a avut Florin Zamfirescu

Nu doar cariera lui Florin Zamfirescu a fost plină, ci și viața sentimentală. Actorul are la activ trei căsnicii eșuate, iar de aproximativ 10 ani trăiește o frumoasă poveste de iubire cu Daciana Toma.

Cu prima soție s-a căsătorit când avea 25 de ani. Pe atunci, femeia era deja însărcinată în 5 luni cu Vlad, acesta fiind și motivul pentru care Florin Zamfirescu a decis să o ia de soție. Și-a dorit cu adevărat ca lucrurile să meargă bine între ei. La doar 3 luni de la nașterea primului copil, Florin Zamfirescu începea procedurile de divorț, după cum chiar el a povestit într-un interviu. 

ADVERTISEMENT

A doua căsnicie, despre care spune că a fost cea mai echilibrată și simplă, a fost cu Valentina Sitaru. Au fost căsătoriți 12 ani și au împreună o fată, pe Ștefana Samfira. Totuși, a existat un punct în care și-au dat seama că pasiunea s-a transformat în iubire frățească și au decis să divorțeze.

A urmat apoi relația cu cea de-a treia soție, Cătălina Mustață. Mariajul lor a durat 20 ani, până în 2012, când au semnat actele de divorț la notar. Florin Zamfirescu nu se aștepta să rămână singur la 62 de ani, iar despărțirea a fost dureroasă.

Cu toate acestea, de ani buni, actorul din Inima de țigan și-a găsit fericirea în brațele Dacianei Toma. Femeia este de medic de profesie și cea care l-a făcut pe Florin Zamfirescu să renunțe la fumat după 45 de ani. Tot ea are grijă ca bărbatul iubit să-și ia medicamentele la timp, având în vedere că suferă de mai multe afecțiuni.

Prin ce a trecut Florin Zamfirescu în pandemie, după infectarea cu COVID

Florin Zamfirescu a fost infectat cu Coronavirus și a mărturisit că le-a cerut medicilor să-l externeze mai devreme decât era cazul pentru că nu mai suporta să rămână în spital.

Totuși, nu acesta a fost cel mai greu moment prin care actorul a trecut în pandemie. Virusul SARS-COV-2 i-a răpit lui Florin Zamfirescu una dintre cele mai dragi persoane, pe soacra sa.

Femeia suferea de Alzheimer, o afecțiune gravă a sistemului nervos. La momentul respectiv, artistul a acuzat medicii că nu au îngrijit-o corespunzător și apoi au declarat că a murit de Covid pentru a scăpa de vinovăție.

ADVERTISEMENT