Life

Florin Zamfirescu a împlinit 73 de ani. Câte soţii a avut celebrul actor

Pe 12 aprilie 2022, Florin Zamfirescu a împlinit 73 de ani. Cu ce se ocupă marele actor după ce s-a retras din lumina reflectoarelor și de câte ori a fost căsătorit?
12.04.2022 | 08:55
Florin Zamfirescu a implinit 73 de ani Cate sotii a avut celebrul actor
Florin Zamfirescu a împlinit 73 de ani. Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad
ADVERTISEMENT

Marele actor Florin Zamfirescu a împlinit 73 de ani pe data de 12 aprilie 2022. În ciuda vârstei, actorul are multă energie. S-a retras din lumina reflectoarelor după 50 ani, iar acum vrea să petreacă timpul alături de oamenii dragi sufletului său și de actuala lui soție, Daciana Toma.

Florin Zamfirescu aniversează 73 de ani. Ce face acum actorul

Gheorghe Florin Zamfirescu, pe numele său complet, s-a născut pe 12 aprilie 1949, în Călimănești, județul Vâlcea. Și-a dorit întotdeauna să devină actor, iar la vârsta de 6 ani a câștigat premiul pentru cel mai bun recitator. I-a fost de ajuns pentru a nu se mai dezlipi de scenă mulți ani de atunci încolo.

ADVERTISEMENT

A finalizat liceul în orașul natal, apoi a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului, la clasa profesorului Constantin Moruzan.

Florin Zamfirescu a avut o carieră impresionantă. Cu siguranță, mulți îl cunosc pentru rolul lui Gigi Dumbravă, interpretat în serialul fenomen Inimă de țigan. Însă actorul a jucat într-o multitudine de piese de teatru și filme. Dintre acestea, amintim: Heidi (2019), Poziția copilului (2013), Filantropica (2002), Moartea Domnului Lăzărescu (2005) și Acasă la tata (2015).

ADVERTISEMENT

În 2019, după 50 de ani de activitate, Florin Zamfirescu a hotărât să se retragă din lumina reflectoarelor. Actorul s-a stabilit la țară, lângă București, acolo unde locuiește împreună cu Daciana Toma, actuala lui soție.

Recunoaște că i-a fost greu să renunțe la meseria de actor, însă este de părere ca era necesar să ia această decizie cât încă era relevant în domeniul său. S-a adaptat rapid la noua viață și se bucură de timpul liber de care dispune în prezent.

ADVERTISEMENT

Câte soţii a avut Florin Zamfirescu

Nu doar cariera lui Florin Zamfirescu a fost plină, ci și viața sentimentală. Actorul are la activ trei căsnicii eșuate, iar de aproximativ 10 ani trăiește o frumoasă poveste de iubire cu Daciana Toma.

Cu prima soție s-a căsătorit când avea 25 de ani. Pe atunci, femeia era deja însărcinată în 5 luni cu Vlad, acesta fiind și motivul pentru care Florin Zamfirescu a decis să o ia de soție. Și-a dorit cu adevărat ca lucrurile să meargă bine între ei. La doar 3 luni de la nașterea primului copil, Florin Zamfirescu începea procedurile de divorț, după cum chiar el a povestit într-un interviu. 

ADVERTISEMENT

A doua căsnicie, despre care spune că a fost cea mai echilibrată și simplă, a fost cu Valentina Sitaru. Au fost căsătoriți 12 ani și au împreună o fată, pe Ștefana Samfira. Totuși, a existat un punct în care și-au dat seama că pasiunea s-a transformat în iubire frățească și au decis să divorțeze.

A urmat apoi relația cu cea de-a treia soție, Cătălina Mustață. Mariajul lor a durat 20 ani, până în 2012, când au semnat actele de divorț la notar. Florin Zamfirescu nu se aștepta să rămână singur la 62 de ani, iar despărțirea a fost dureroasă.

Cu toate acestea, de ani buni, actorul din Inima de țigan și-a găsit fericirea în brațele Dacianei Toma. Femeia este de medic de profesie și cea care l-a făcut pe Florin Zamfirescu să renunțe la fumat după 45 de ani. Tot ea are grijă ca bărbatul iubit să-și ia medicamentele la timp, având în vedere că suferă de mai multe afecțiuni.

Prin ce a trecut Florin Zamfirescu în pandemie, după infectarea cu COVID

Florin Zamfirescu a fost infectat cu Coronavirus și a mărturisit că le-a cerut medicilor să-l externeze mai devreme decât era cazul pentru că nu mai suporta să rămână în spital.

Totuși, nu acesta a fost cel mai greu moment prin care actorul a trecut în pandemie. Virusul SARS-COV-2 i-a răpit lui Florin Zamfirescu una dintre cele mai dragi persoane, pe soacra sa.

Femeia suferea de Alzheimer, o afecțiune gravă a sistemului nervos. La momentul respectiv, artistul a acuzat medicii că nu au îngrijit-o corespunzător și apoi au declarat că a murit de Covid pentru a scăpa de vinovăție.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"N-am crezut asta!" Cum arată Maria Sharapova, la 4 ani de la retragere
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit la Timpuri Noi
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Primele imagini cu Jador după eliminarea de la Survivor All Stars. Ce a...
Primele imagini cu Jador după eliminarea de la Survivor All Stars. Ce a făcut manelistul
Trăistariu își scrie testamentul. Cui îi lasă toată averea
Trăistariu își scrie testamentul. Cui îi lasă toată averea
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi