Life

Florin Zamfirescu, la un pas de tragedie pe platourile de filmare: „Ne făcea terci. Muream”

Florin Zamfirescu a povestit o întâmplare de la filmări care s-ar fi putut termina tragic. Atât actorul, cât și Horațiu Mălăele au fost la un pas de a-și pierde viața.
17.08.2022 | 18:23
Florin Zamfirescu la un pas de tragedie pe platourile de filmare Ne facea terci Muream
Florin Zamfirescu, la un pas de moarte pe platourile de filmare. Foto: captură Antena Stars
ADVERTISEMENT

Florin Zamfirescu a dezvăluit că a fost la un pas de moarte în timp ce filma pentru filmul Muntele ascuns, apărut în 1974, alături de Horațiu Mălăele. Cei doi actori se aflau într-o mină, al cărei tavan s-a prăbușit.

Florin Zamfirescu, la un pas să-și piardă viața la filmări. Ce l-a salvat pe celebrul actor

Florin Zamfirescu, în vârstă de 73 de ani, a fost de două ori gata să-și piardă viața. După despărțirea de Cătălina Mustața, actorul a avut o fisură de aortă de 35 de centimetri, însă care s-a vindecat fără operație, spre surprinderea sa și a medicilor.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, nici meseria aleasă nu a fost ușoară. Florin Zamfirescu a povestit că la filmările filmului Muntele ascuns, apărut în anul 1974, în regia lui Nicolae Mărgineanu, doar câteva clipe au făcut, pentru el, diferența între viață și moarte.

„Filmam la Muntele ascuns. Rolul principal era Horațiu Mălăele, care era student în anul II. Eu aveam un rol alături, coleg lui, eram mineri.

ADVERTISEMENT

Se prăbușea o mină, prindea minerii înăuntru și ăia pe afară încercau să-i salveze. Noi, înăuntru, țipam, urlam, dădeam cu târnăcoape.

Am ajuns la un moment dat, în galerie de fugă, 2700 de metri sub pământ, la Voineasa. Acolo, au pușcat, cum zic eu, au băgat o dinamită și a căzut toată bolta aia, a făcut morman.

ADVERTISEMENT

S-a curățat, au venit băieții ăia cu târnăcoape, să nu mai cadă ceva de sus”,  a declarat Florin Zamfirescu pentru Antena Stars. 

„Ne făcea terci. Muream toți”

După filmarea secvenței, actorii și operatorul au fost întrebați dacă mai vor o dublă, însă cu toții au refuzat, iar asta i-a salvat de la tragedie, căci imediat după, tavanul minei s-a prăbușit.

ADVERTISEMENT

„În timp ce coboram, așa, ajunsesem lângă actorii noștri, am auzit ceva. Tot tavanul, lespedea aia de sus, acolo unde eram noi, a căzut. Ne făcea terci, că erau tone de beton, de piatră. Eram prima dată când nu mai ceream o dublă, deveniserăm profesioniști. Muream toți”, a povestit marele actor.

ADVERTISEMENT