Life

Florin Zamfirescu, mesaj dur pentru politicieni, în contextul crizei economice: “E un dezastru”

Florin Zamfirescu le-a transmis un mesaj dur politicienilor. Actorul a vorbit despre pensionarii disperați din cauza crizei economice.
17.10.2022 | 09:19
Florin Zamfirescu mesaj dur pentru politicieni in contextul crizei economice E un dezastru
Florimn Zamfirescu a vorbit despre criza economică din România. Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad
ADVERTISEMENT

Florin Zamfirescu a vorbit despre efectele crizei economice pentru oamenii din România și le-a transmis un mesaj dur politicienilor. Actorul a vorbit în numele tuturor celor afectați de scumpiri.

Florin Zamfirescu, mesaj dur pentru politicieni. Ce spune despre criza ecomomică

Cunoscutul actor a vorbit despre criza economică și energetică din România.

Florin Zamfirescu se consideră un reprezentant al poporului român și a ținut să le transmită politicienilor un mesaj din partea pensionarilor și românilor afectați de scumpiri.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că oamenii sunt disperați din cauza situației actuale de la noi din țară. Ilegalitățile comise de guvernanți îi șochează pe pensionari, care abia se descurcă cu veniturile lunare.

Întâi oamenii sunt disperați. Şi eu acum fac parte din pensionari şi bătrânii cu care mai vorbesc, colegii sunt disperați, sunt șocați pentru ilegalitățile pe care Guvernul le promite și nu se ține.

ADVERTISEMENT

Apar legi care sunt încălcate în clipa când sunt făcute. Legea pensiei spunea că există o obligație pentru în raport cu inflația.”, a declarat Florin Zamfirescu la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii Subiectiv.

Florin Zamfirescu a atras atenția asupra faptului că există o lege conform căreia pensiile ar trebui majorate în funcție de inflație. În plus, actorul a adus în discuție salariile și pensiile speciale ale politicienilor.

ADVERTISEMENT

“(…) Adică e lege care obligă guvernul să mărească pensiile în funcție de inflație. Aici nu trebuie să se dea aprobare. Nu vedeți discuții cu 10 %… Ce, domne, suntem nebuni?

E o lege și trebuie s-o aplicați, pentru că altfel plecați. păi, da, milioane de euro pe vaccinuri care trebuie distruse se pot da, dar nu se pot mări pensiile? Măriri de salarii şi pensii speciale?,  a mai explicat actorul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Florin Zamfirescu a mai spus că trebuie să se înceapă cu creșterea salariilor mai mici, nu cu cele mai mari.

“Orice creștere de salarii trebuie făcută de jos în sus. Adică nu începem cu salariile cele mari. (…) Poţi să asiști în liniște cum un om moare că nu poate să mănânce?

Am ajuns în această situație să moară oamenii de foame? Şi pensiile, oricum, în România sunt mult mai mici decât în Europa.”, a adăugat actorul.

“Cea mai mare temere este că mori de frig în casă”

Actorul a adus în discuție și scumpirile la energie și gaz, spunând că cea mai mare teamă a românilor este că vor muri de frig în casă din cauza prețurilor uriașe pe care le vor avea de plătit în sezonul rece.

“Nu ți-e rușine tu cu 12.000-18.000 de lei pe lună. Începeți cu ăștia mici, că ei mor de foame. Cea mai mare temere este că mori de frig în casă.

E o criză universală, nu europeană. E un dezastru. Suntem în pragul extincției noi, omenirea.”, a mai spus Florin Zamfirescu.

Florin Zamfirescu a vorbit despre războiul din Ucraina și despre situația în care se află toată Europa din cauza crizei energetice. Actorul speră să nu se ajungă în situația în care să fie lansate bombe atomice.

ADVERTISEMENT