Life

Florin Zamfirescu, reacție după ce Maurice Munteanu l-a acuzat de homofobie: „Era tâmpit. Sunt vedete mari cu orientarea asta”

Florin Zamfirescu a reacționat la acuzațiile pe care Maurice Munteanu le-a lansat în mediul online săptămâna trecută: e sau nu homofob actorul?
03.10.2022 | 14:36
Florin Zamfirescu reactie dupa ce Maurice Munteanu la acuzat de homofobie Era tampit Sunt vedete mari cu orientarea asta
Florin Zamfirescu, răspunsuri ferme după ce Maurice Munteanu l-a acuzat că l-a picat la teatru din cauza homofobiei „L-am blocat pentru că era tâmpit. Am avut prieteni homosexuali, nu o să dau nume”. Colaj Fanatik/ Foto: Hepta/ Fb: Maurice Munteanu
ADVERTISEMENT

Actorul Florin Zamfirescu a fost acuzat de Maurice Munteanu, într-o postare făcută pe Facebook, de faptul că l-ar fi discriminat când a vrut să dea la Facultatea de Actorie din cauza orientării sale sexuale.

Florin Zamfirescu lămurește acuzațiile lansate de Maurice Munteanu

Juratul de la Bravo, ai stil a scris în mediul online că a vrut să devină actor, dar a fost extrem de dezamăgit de ceea ce a întâlnit la UNATC. Când avea 18 ani, acesta s-a prezentat la admitere, iar Florin Zamfirescu, unul dintre profesorii evaluatori, l-ar fi întrebat în mod tendențios dacă are sau nu prietenă.

ADVERTISEMENT

Maurice susține că s-a simțit umilit de marele actor și că nu va uita niciodată rușinea pe care a simțit-o atunci. FANATIK a vrut să afle și cealaltă versiune, cea a lui Florin Zamfirescu. Iată conversația pe care actorul a avut-o cu noi, răspunzând acuzațiilor celebrului fashionist!

„Nu l-am întrebat în mod tendențios”

-Bună ziua, domnule Florin Zamfirescu! Bănuiesc că ați aflat ceea ce a scris Maurice Munteanu despre dumneavoastră. L-ați respins din cauza orientării sexuale?

ADVERTISEMENT

Am văzut ce s-a spus, ce a scris. Nici nu mai știu în ce context l-am întrebat, sincer, dacă are prietenă. El era cam infantil la probe. La teatru se mai întreabă una, alta, se mai discută lucrurile astea.

-Chiar nu vă amintiți dacă l-ați întrebat în mod tendențios dacă are sau nu iubită?

La câți studenți au trecut prin mâna mea… Pot să spun sigur că nu l-am întrebat în mod tendențios. Vedeți, se poate face o veste din nimic. Când un profesor pune întrebări pentru un candidat, vrea să îl descopere, să știe câte ceva despre el. Eu întrebam și fetele dacă au iubit, dar nu pentru că ar conta asta în meseria de actor. Eu îi întreb și pe nepoții mei. Am un nepot în clasa a IV-a, îl mai întrebam: măi, tu ai prietenă? Nu știu ce e tendențios în asta!

ADVERTISEMENT

„L-am blocat cu întrebarea pentru că era tâmpit”

-Și atunci de ce el susține că s-a simțit umilit?

L-am blocat cu întrebarea pentru că era tâmpit. Eu nu vreau să mă disculp în niciun fel. Eu nu permit nimănui să facă astfel de insinuări. Ce vină am eu dacă el s-a simțit, vezi Doamne, lezat? Credeți că pe mine chiar mă interesează că el era homosexual sau nu?

-Deci ne spuneți că el nu a intrat la Actorie pentru că nu era talentat…

Păi a picat de patru ori, nici măcar eu nu puteam decide dacă trecea sau nu, că nu era în puterea mea.

ADVERTISEMENT

„Sunt vedete mari, cunoscute… Am avut prieteni homosexuali, nu o să dau nume”

-Dincolo de Maurice Munteanu, spuneți-ne sincer, aveți vreo problemă cu homosexualii sau homosexualitatea?

De ce nu se spune câți actori au trecut și sunt homosexuali? Pe cei pe care i-am trecut, de exemplu… De ce nu se face caz din asta? Să fim serioși! Sunt vedete mari, cunoscute, care au orientarea asta. Am avut prieteni homosexuali, nu o să dau nume. Pe mine nu mă interesează ce fac ei. Am jucat cu actori care sunt homosexuali. Că nu sunt de acord cu homosexualitatea, asta e altă poveste. Și homosexualitatea asta cred că este o metodă naturală de reglare a numărului populației pe planetă, că parcă ne-am cam înmulțit.

-În concluzie, la UNATC nu s-au făcut niciodată discriminări de acest fel?

Sunt atâția mari creatori, scriitori, pictori, conducători de oști în istorie homosexuali. Acuma dacă e vreunul așa eu să nu îl mai citesc, să nu îi mai admir picturile? Gândiți-vă la oamenii grei, mai ales în Antichitate. Nu-mi place că se bagă bățul prin gard cu chestiile astea! Sănătate!

Ce a postat Maurice Munteanu în mediul online

Postarea făcută de Maurice Munteanu a creat ceva rumoare în mediul online la finalul săptămânii trecute. Acesta l-a pomenit și pe profesorul Colceag, care ar fi spus pe holurile UNATC că atâta vreme cât va trăi nu-l va primi la facultate din cauză că e gay.

„Țin minte prima întrebare pe care mi-a adresat-o Florin Zamfirescu la admitere – “ai prietenă?” – și, desigur, tot coșmarul declanșat ulterior de această întrebare. Dar și umilințele.

Și rușinea, și faptul că mă simțeam neputincios la cei 18 ani ai mei – “realizezi că asta e o problemă, nu?”. Pentru cine, mai exact, domnule Zamfirescu, este o problemă? Mi-am răspuns singur. M-a ajutat și abordarea auriferă a maestrului”, a scris Maurice Munteanu pe Facebook.

ADVERTISEMENT