Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Florinel Coman, amintiri din copilărie de 1 iunie. L-a imitat pe Ronaldo și a pățit-o. Ce meserie și-a dorit de fapt

Coman a povestit la FRF TV episoade inedite din copilărie. Tricolorul visa să se facă polițist, iar când a început să-i placă fotbalul a spart geamul casei imitându-l pe Ronaldo.
01.06.2024 | 16:30
Florin Coman a povestit la FRF TV episoade inedite din copilăria lui Colaj foto: sportpictures/facebook Club Sportiv Luceafarul Braila
ADVERTISEMENT

Florinel Coman (26 de ani) se află în cantonamentul echipei naționale a României pentru ultimele două meciuri de verificare înaintea de participarea la EURO 2014 din Germania (14 iunie – 14 iulie): cu Bulgaria, marți, 4 iunie, și cu Liechtenstein, vineri, 7 iunie. Ambele pe stadionul Steaua.

Florinel Coman, amintiri din copilărie

Extrema campioanei FCSB a fost protagonistul unei provocări inedite de Ziua internațională a copilului, la FRF TV. Florinel Coman le-a dezvăluit fanilor naționalei ce mâncăruri îi plăceau în copilărie, și de ce nu se atingea, care erau jocurile sale favorite, în afara fotbalului și eroii din desene animate și povești.

ADVERTISEMENT

”Mbappe” a povestit că în copilărie visa să se facă polițist. ” Îmi plăcea să fiu polițist, la altceva nu m-am gândit”, a spus Coman. Ca orice copil, și Florinel a fost atras de minge, iar bunica l-a dus la vârsta de 10 ani la o selecție la Luceafărul Brăila. Părinții erau plecați la muncă în străinătate.

Florinel Coman era cel mai fericit când la masă i se serveau chiftele cu sos și ciorbă de pasăre, dar nu-i plăceau deloc peștele și legumele. ”Nici acum nu-mi place peștele”, a explicat tricolorul născut la Brăila.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman a vrut să șuteze precum Cristiano Ronaldo și a spart geamul casei

Golgheterul campioanei FCSB și-a amintit și câteva pozne pe care l-a făcut când era copil. ”Am venit într-o zi de la școală, am intrat pe poartă, mingea era în mijlocul curții. Fusese meci de Champions League cu o seară înainte, Cristiano Ronaldo marcase un gol din lovitură liberă. Am lovit mingea și s-a dus direct în geam. A început tataie să urle pe acolo. Am fugit!”, a povestit amuzat extrema stângă a naționalei României.

Florinel a mai făcut și alte boacăne: ”Săream gardul să furăm cireșe, corcodușe. O dată ne-a prins un vecin și s-a terminat mai urât”.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman, despre elevul Florinel Coman

Fotbalistul pe care se bazează Gigi Becali să-l ducă în grupele Champions League  a recunoscut că n-a fost un elev eminent la școală. ”Materiile mele preferate erau dirigenție și sport (râde). Îmi plăcea și fizica. Nu mi-a plăcut matematica, limba germană și biologia. Acum, la EURO 2024 îmi va folosi germana”, a mai rememorat Florinel Coman, care se află la al doilea turneu final de Campionat European, după cel de tineret din 2019, când România a jucat semifinala cu Germania.

Florinel Coman, amitiri din copilărie

  • mâncăruri preferate în copilărie: piftele cu sos (chiftele) și ciorbă de pasăre
  • mâncăruri detestate în copilărie: peștele și legumele
  • jocuri preferate în copilărie: de-a v-ați ascunselea, ascunsa pe minge, tenis. Toate astea în afară de fotbal
  • supereroi: Batman, Superman, fetițele Powerpuff
  • eroi din povești: Prâslea cel voinic, Greuceanu, Harap Alb
  • meserii la care s-a gândit în copilărie: polițist
  • materii preferate la școală: dirigenție și sport (râde). îmi plăcea și fizica
  • materii care nu-ți plăceau: matematică, limba germană, biologie.
  • pozne făcute în copilărie: a spart geamul casei cu mingea, a fost la furat de cireșe și corcodușe
  • sfaturi primite în copilărie: să crezi în visul tău, să faci cu plăcerea ceea ce faci, să crezi în tine.
ADVERTISEMENT

Mesaj special de Ziua copilului: ”La mulți ani, dragi copii! Să aveți curaj în a vă urmări visurile!”

Ziua internațională a copilului a fost marcată într-un mod special de FRF TV. Sub mesajul ”Copiii de ieri, tricolorii de azi! La mulți ani, dragi copii! Să aveți curaj în a vă urmări visurile!”, reprezentanții departamentului de comunicare al echipei naționale a României au realizat un montaj video cu fotografiile a 12 tricolori, în tricoul reprezentativei și cu înfățișările din copilărie.

Programul României la EURO 2024

Luni, 17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (München, 16:00, PRO TV)
Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln, 22:00, PRO TV)
Miercuri, 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00, PRO TV)

ADVERTISEMENT