Fotbal intern

Florinel Coman, cauzele derapajelor. De ce l-a înjurat pe Filip și cum l-a enervat pe Becali

26.11.2018 | 23:37
Florinel Coman cauzele derapajelor De ce la injurat pe Filip si cum la enervat pe Becali

Florinel Coman este cel mai scump jucător cumpărat de Gigi Becali la FCSB. Peste 2,5 milioane de euro a plătit patronul (mai exact 2,65 milioane) pentru a-l aduce pe „Mbappe” de la Viitorul la echipa sa.

Derapajele lui Florinel Coman din ultimul timp – la adresa colegilor, a antrenorului, a patronului, a situației – au legătură foarte mare cu rolul și locul său la naționala de tineret, calificată la turneul final EURO 2020.

Florinel Coman, episodul 1: scandalul din parcarea de la Voluntari

FANATIK.RO a pus cap la cap toate informațiile dinspre FCSB, din anturajul jucătorului și al vestiarului, și încearcă să explice culisele răbufnirilor din ultima vreme ale lui Florinel Coman.

Un prim episod s-a petrecut după meciul dintre FCSB și Concordia Chiajna, 0-1, disputat la Voluntari, pe 7 octombrie. Trimis la încălzire pe toată durata întâlnirii, Florinel Coman a fost introdus pe teren abia în minutul 84, deși adversarii conduceau de minute bune. „Bă, ăștia își bat joc de mine!”, a răbufnit în momentul intrării pe teren.

florinel coman, cauzele derapajelor la FCSB
Florinel Coman simte tot mai mult presiunea asupra sa. Jocul nu-i mai iese, ultimul gol marcându-l pe 16 septembrie, 1-1 la CFR Cluj

După meci nu a dorit să discute cu nimeni și a fost calmat cu greu de secundul naționalei de tineret, Adrian Boingiu. „Gata, asta e, taci din gură acum!”, i-a spus acesta.

Episodul 2: criticile la adresa lui Dică și Becali, cei doi care fac împreună primul 11!

La acel moment, Gigi Becali l-a liniștit pe jucător, transmițîndu-i că va juca titular în partida următoare. Patronul insista pe faptul că i s-ar fi făcut o nedreptate lui Coman, fiind lăsat rezervă în dauna lui Florin Tănase. Și chiar a intrat din primul minut Coman la Craiova, următorul meci al FCSB după eșecul cu Chiajna.

Zilele trecute, înainte de meciul de la Iași, Florinel Coman a fost prezent la conferința de presă și a fost agresiv la adresa lui Dică și a patronului Gigi Becali. Motivul, indirect, se referea la faptul că nu joacă titular non-stop și nu poate astfel să aibă continuitate, FCSB neavând un prim 11 stabil.

„Ar trebui să se facă un 11 şi să li se dea continuitate jucătorilor. Suntem jucători tineri şi nu ne pică foarte bine. E normal să mă deranjeze când sunt scos la pauză”, a spus Coman, declarație care l-a enervat pe Becali.

Episodul 3: injurii la adresa lui Lucian Filip, căpitan în Iași – FCSB 1-2

Iar cireașa pe tort a fost pusă de Coman în meciul de la Iași, în care a avut o reacție de maidan la adresa colegului său Lucian Filip, chiar purtătorul banderolei de căpitan la amintita partidă!

După ce a bătut o lovitură liberă pe care colegii săi o așteptau în careu, Filip i-a reproșat execuția, iar Coman s-a întors spre el și l-a înjurat, cuvintele putând fi lesne deslușite pe reluările TV.

Declarațiile lui Mirel Rădoi au pus presiune pe el. „Ratez EURO!”

Ieșirile nervoase și necontrolate ale lui Florinel Coman au legătură directă cu mesajul transmis de selecționerul naționalei de tineret, Mirel Rădoi. Acesta a vorbit despre criteriile pe care le va folosi în alcătuirea lotului pentru Euro din vară, iar prezența ca titular a fiecărui potențial convocat este esențială.

florinel coman, avertisment de la mirel radoi
Mirel Rădoi va convoca pentru EURO 2020 doar jucători care evoluează meci de meci la echipele de club. Florinel Coman e în pericol!

A fost momentul în care Coman a realizat că este în mare pericol și l-a cuprins disperarea. „Să vezi că nu joc meci de meci la Steaua și ratez Euro. Asta mi-ar mai lipsi acum”, le-a spus mijlocașul apropiaților. Coman a terminat titular campania U21, dar postul său este vizat de mai mulți jucători importanți, cel mai mare pericol venind, pare-se, din partea lui Andrei Ivan, pe care Rădoi îl place să joace în banda stângă.

Gigi Becali l-a distrus, Hagi a sărit să-l apere! „Nu poți, bă, să fii șmecher la Becali!”

Atitudinea lui Florinel Coman din ultimul timp l-a făcut pe Gigi Becali să-l pună la zid pe jucător, declarații ce au redeschis un război între naș și fin. Hagi a reacționat imediat, la cald, când a auzit ce spune Becali despre fostul său jucător, apoi Gigi a anunțat că „o să fie război mare la meciul cu Viitorul, care oricum nu are șanse la titlu…”.

  • Nu mă interesează că înjură Florinel Coman, trebuie să îmi scot banii pe el. Să joace bine și să înjure în fiecare secundă. Problema e că nu face nimic, nu joacă nimic, nu ajută echipa. Nu poți, bă, să fii șmecher la Becali. Ăsta este adevărul. Dacă tot înjuri, măcar joacă. Tartor ar putea să fie Man, ăsta dă două goluri, ne salvează. El ar avea dreptul să comenteze” – Gigi Becali
  • florinel coman gigi becali gica hagi
    Gică Hagi și Gigi Becali și-au declarat război din cauza declarațiilor patronului FCSB despre Florinel Coman

  • Dacă mă apuc să fac primul 11, Mbappe-ule, tu nu intri niciodată! Te forțăm ca să iau milioane pe tine. Noi trebuie să facem și bani. Mentalitatea asta nu e mentalitate de fotbalist care o să ajungă vreodată mare. M-a păcălit Gică cu Mbappe, eu habar n-aveam cine e Mbappe la ora aia” – Gigi Becali
  • Coman şi Tănase sunt cei mai buni de la Steaua. Teixeira câte goluri a dat? Cum să critici unul ca şi Coman care e golgheterul loturilor naţionale ever, ever? Aşa se distrug jucătorii cu opiniile şi părerile care le-a făcut dânsul. Tu ieşi şi îi denigrezi la televizor. Vă daţi seama cum se simte acel copil (n.r. Florinel Coman)? E un copil. Cum să vorbeşti în halul ăsta de un jucător de 19 ani, să îl vinzi public, apoi să îl pui să joace. Cum vrei să joace? Ai plătit bani pentru el pentru că e campionul României, nu te-a păcălit Hagi” – Gică Hagi