Sport

Florinel Coman le-a pus gând rău rivalilor înainte de Dinamo – FCSB: „Este o senzație fantastică! Sper să vină golul în poarta lor”. Video

Florinel Coman abia așteaptă „Eternul derby”. Autor al unui assist în FCSB - CFR Cluj 3-3, atacantul roș-albaștrilor vrea să simtă din nou gustul golului, chiar la partida din Ștefan cel Mare.
27.01.2022 | 18:37
Florinel Coman lea pus gand rau rivalilor inainte de Dinamo  FCSB Este o senzatie fantastica Sper sa vina golul in poarta lor Video
ADVERTISEMENT

Florinel Coman e în căutarea primului gol după aproape 14 luni de secetă. „Șeptarul” roș-albaștrilor n-a mai punctat din 5 decembrie 2020, când FCSB o învingea, acasă, pe UTA Arad, scor 3-0.

Accidentat aproape tot anul 2021, fotbalistul în vârstă de 23 de ani pare să își fi reintrat în formă, în special după evoluția de la partida cu CFR Cluj. Trimis pe teren în minutul 66, Coman a pasat decisiv la golul de 2-2, reușit de Valentin Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Cu câteva zile înaintea duelului cu Dinamo, programat duminică, 30 ianuarie, în etapa a 23-a a Ligii 1, Florinel Coman a acordat un interviu pentru canalul de YouTube al roș-albaștrilor. Dinamo e printre victimele preferate ale „șeptarului”, care se laudă cu patru goluri în „Derby de România”.

Dinamo, una dintre victimele preferate ale lui Florinel Coman: „Orice stelist își dorește o victorie”

Pregătit pentru marele derby? Ai început să turezi motoarele?

– Da, urmează un derby, un meci foarte intens. Un meci pe care trebuie să îl câștigăm neapărat pentru a menține perioada bună pe care o avem.

ADVERTISEMENT

E un meci important și pentru tine? Cum trăiești această săptămână?

– Da. Putem spune și așa. Orice stelist își dorește să aibă o victorie contra celor de la Dinamo. Este un derby, un meci deschis și mergem încrezători să câștigăm.

Îți mai amintești primul tău derby cum a fost?

– Da. A fost foarte frumos, am câștigat. A fost o senzație foarte bună și sperăm să mai avem parte de astfel de momente.

ADVERTISEMENT

Ai dormit în noaptea aceea?

– Da, am dormit.

Gazonul nu arată prea bine. Cât de complicat o să fie pentru voi, mai ales că tu ai și revenit după o accidentare destul de gravă?

– Da, terenul nu arată foarte bine. Va fi înghețat la ora jocului, dar asta este. Trebuie să intrăm și să câștigăm, să ne montăm înainte. Este un derby. Nu contează situația în clasament a celor de la Dinamo. Trebuie să ne facem treaba bine ca să o ținem în continuare pe aceeași linie.

ADVERTISEMENT

Ți-ai dori ca Dinamo să rămână în Liga 1?

– Sincer, nu prea sunt interesat de alte echipe.

„Am înscris și la Viitorul contra lui Dinamo, dar când o faci aici este altceva”

Dinamo, una dintre victimele tale preferate. Ce senzație ai când marchez într-un derby?

– Este o senzație unică. Am înscris și la Viitorul, dar aici când o faci este altceva. Vezi fanii bucuroși, știrile sunt doar despre noi. Este o senzație fantastică și sper să o simt din nou.

Cum te simți după perioada de pregătire? Ai stat foarte mult pe bară… Cum te simți după minutele jucate în meciul trecut?

– Mă simt mai bine. Am nevoie de ritm de joc, de intensitate, de minute mai multe ca să îmi intru în formă. Colegii m-au ajutat și la meciul cu CFR Cluj. Am reușit un assist, sper să vină golul în poarta celor de la Dinamo.

Poate fi rezultatul din tur, 6-0, o sabie cu două tăișuri din punct de vedere motivațional?

– Poate fi, dar noi intrăm montați pentru acest meci. Nu contează ce a fost în urmă, nu contează că am câștigat cu acel scor. Trebuie să intrăm ca și cum nu s-a întâmplat nimic și să îl tratăm ca și cum ar fi primul meci.

Florinel Coman vrea să le dedice o victorie cu Dinamo suporterilor lui FCSB

Doar 250 de suporteri din cauza pandemiei. Cât de important era să ai mai mulți suporteri alături de tine?

Era ceva fantastic să fie suporterii alături de noi, dar și 250 este ok. Oricum îi simțim și pe cei din fața TV, este un plus asta. Este bine că sunt alături de noi, ne susțin, așa că trebuie să jucăm nu doar pentru cei 250, ci pentru întreaga țara care ne susține.

Dacă marchezi cui vei dedica golul?

– Suporterilor pentru că știu ce înseamnă pentru ei această victorie împotriva rivalei.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 1,62 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT