Sport

Florinel Coman ar putea fi ofertat din MLS în zilele următoare. Anunțul făcut pe site-ul oficial despre mijlocașul FCSB. Video

Mijlocașul FCSB, Florinel Coman, a revenit pe gazon, la meciul cu Rapid, din etapa a 20-a a Ligii 1, după o absență de aproape 4 luni, iar cluburile din MLS îi fac cu ochiul.
27.12.2021 | 19:04
Florinel Coman ar putea fi ofertat din MLS in zilele urmatoare Anuntul facut pe siteul oficial despre mijlocasul FCSB Video
ADVERTISEMENT

„Perla” FCSB, Florinel Coman, a avut un început de sezon total neplăcut, accidentându-se pe 23 august, la meciul de pe teren propriu cu Sepsi, din etapa a 6-a a Ligii 1, și a revenit pe 15 decembrie, când roș-albaștrii au primit replica Rapidului.

Florinel Coman este ‘asul’ de pe flancul FCSB

Florinel Coman se află de mult timp în atenția cluburilor din campionatul american de fotbal, Major League Soccer (MLS), iar acum este, din nou, „propus” pentru a evolua dincolo de ocean.

ADVERTISEMENT

Perioada de transferuri în MLS se deschide pe 3 ianuarie, în prima zi de luni din 2022, iar diriguitorii cluburilor caută de zor soluții pentru a-și întări echipele. Pe site-ul oficial al MLS, Greg Seltzer atrage atenția asupra a 10 jucători care pot evolua cu succes în Statele Unite.

Printre ei se află și Florinel Coman, mijlocașul lui FCSB. „‘Asul’ de pe flancul Stelei București (n.r. – FCSB) a atras atenția marilor cluburi europene – inclusiv ale lui New York City FC și Orlando City – înainte ca diverse accidentări să-l țină departe de gazon pentru mult timp.

ADVERTISEMENT

Coman a revenit în urmă cu câteva săptămâni după o accidentare la genunchi suferită în vară, așa că perioada de pregătire de dinaintea reluării sezonului îi va fi de folos.

Este rapid, fizic, neînfricat și atunci când este în formă face de toate pe teren, iar zona laterală a terenului este în siguranță”, se scrie pe site-ul MLS. De fapt, Florinel Coman nu s-a accidentat la genunchi, ci a avut pubalgie.

ADVERTISEMENT

O echipă din MLS a oferit, în noiembrie 2019, 10 milioane de euro pentru Florinel Coman

Nu este prima dată când Florinel Coman captează atenția celor din Major Soccer League. În luna februarie a anului 2020, tot pe site-ul MLS apărea informația că mijlocașul FCSB este dorit de echipa Orlando City SC.

În material se făcea referire la faptul că patronul FCSB, Gigi Becali, declara faptul că vrea pe jucător o sumă prin care să depășească recordul unui transfer făcut vreodată în MLS.

ADVERTISEMENT

Cu trei luni înainte, aceeași sursă scria că un club (fără să se menționeze care este acela) a oferit 11 milioane de dolari pentru mijlocaș, după ce s-au primit referințe de la Liță Dumitru.

Florinel Coman a debutat la Viitorul Constanța, în 2015

Fostul mare internațional Liță Dumitru român a fost cooptat de Gică Hagi la Farul Constanța, fosta FC Viitorul, la care Florinel Coman a debutat în 2015, după patru ani petrecuți la Academia lui Hagi.

Gică Hagi mi-a spus de mult că are nevoie de mine ca scouter. Că pot merge la el să stăm de vorbă. Nu să-l ajut neapărat pe Hagi, ci pe copiii de la el. Când lăsase echipa i-am și spus că Viitorul nu va merge bine fără el. S-a demonstrat că am avut dreptate.

Am ajuns la concluzia că vom lucra împreună. În prima zi când ne-am văzut, de la 9 jumătate până la 2 la prânz am vorbit numai despre fotbal”, a dezvăluit Liță Dumitru în luna august.

Dumitru a dezvăluit și principalul motiv pentru care Hagi a luat legătura cu el „Pot spune că, de la 1 august 2021, lucrurile s-au așezat. Mi-a spus că mă ia pentru că eu și Cruyff am fost idolii lui. Am avut amândoi același idol, Cruyff.

Mi-a spus că la vârsta și experiența mea pot avea un program lejer. Să stau la Constanța sau la Chiajna. Pot face același lucru în ambele orașe. Să-l ajut acolo unde e nevoie.

Să merg la meciuri la Liga 1 și ce văd să discutăm, să ajutăm copiii, că au nevoie de noi. Sfătuitor nu pot fi pentru Hagi, doar colaborator. Un fel de ajutor, mai mult”, a mai spus el la Radio Gold FM.

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 1,47 este cota pentru „Șansă dublă: 1 / X”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT