Fotbal intern

FOTO. Povestea neştiută a lui Coman. Are destinul lui Nicoliţă

Gigi Becali, patronul lui FCSB, a anunţat că a ajuns la un acord cu Gheorghe Hagi, antrenorul şi finanţatorul echipei FC Viitorul Constanţa, pentru transferul lui Florinel Coman, iar mijlocaşul...
21.08.2017 | 12:33
FOTO Povestea nestiuta a lui Coman Are destinul lui Nicolita

Gigi Becali, patronul lui FCSB, a anunţat că a ajuns la un acord cu Gheorghe Hagi, antrenorul şi finanţatorul echipei FC Viitorul Constanţa, pentru transferul lui Florinel Coman, iar mijlocaşul ofensiv nu va pleca în Austria pentru returul cu Salzburg din playoff-ul Europa League. Gigi Becali a plătit 2.200.000 de euro pentru serviciile lui Florinel Coman – vezi detalii. 

Florinel Coman se afla de multă vreme pe lista de transferuri a lui Gigi Becali, dar Gheorghe Hagi, patronul Viitorului, spera să reuşească să-l vândă pe mijlocaşul ofensiv la o echipă mare din Europa. Lucrurile nu au decurs aşa cum şi-a plănuit “Regele”, iar după eşecul din faţa celor de la CS Universitatea Craiova, scor 2-0, Hagi a acceptat oferta venită de la FCSB pentru Coman.

Cotat la 1.500.000 de euro de site-urile de specialitate, Florinel Coman a evoluat în 148 de minute în Liga 1, sezonul 2017-2018, pentru Viitorul Constanţa şi a prins 120 de minute în cupele europene.

Iată 5 neştiute despre Florinel Coman

1. Are destinul lui Bănel Nicoliţă-  povestea de viaţă a lui Florinel Coman seamănă foarte bine cu cea a lui Bănel Nicoliţă, fostul jucător al celor de la FCSB şi Viitorul Constanţa. Noul jucător transferat de Gigi Becali provine dintr-o familie nevoiaşă din Brăila, anunţă libertatea.ro.

2. Părinţii au plecat să muncească în Spania –  Florinel Coman a fost crescut de bunici încă de la vârsta de 9 ani, fiindcă părinţii lui au plecat la muncă în Spania. Mijlocaşul ofensiv a început fotbalul la 8 ani, la Luceafărul Brăila, iar ca să poată continua în lumea fotbalului, tatăl lui îi trimitea bani mereu.

3. Amendat deseori de Gică Hagi – Deşi are 19 ani, Florinel Coman a fost, la început, unul dintre cei mai amendaţi jucători de la Academia Gheorghe Hagi şi a apărut de multe ori pe „panoul de penalizare”, unde erau trecuţi cei care încălcau regulile. Fotbaliştii de la Academia Hagi sunt penalizaţi dacă nu predau telefoanele seara, dacă nu au patul făcut şi dacă nu respectă orele de studiu programate în fiecare seară, anunţă sursa citată.

FLORINEL COMAN FCSB. Povestea nestiuta a perlei lui Gica Hagi (2)

4. Hagi s-a temut ca Florinel Coman să nu se rateze – În luna noiembrie a anului 2016, Gheorghe Hagi a vorbit despre caracterul noului jucător al Stelei şi a recunoscut că Florinel Coman poate “exploda”, doar dacă va avea grijă de derapajele comportamentale. “Dacă o să rămână cu picioarele pe pământ. dacă o să mă ia pe mine ca exemplu în afara terenului, atunci va ajunge mare. Dacă o ia pe arătură, că-i din Brăiliţa, o să se termine înainte să înceapă”.

5. Ce zice primul antrenor a lui Florinel Coman – Nicuşor Baldovin a fost primul tehnician a mijlocaşului ofensiv transferat de Gigi Becali pentru 2.200.000 de euro. Acesta a explicat cum a luat jucătorul primul contact cu fotbalul. “Florinel a venit singur, nu l-am descoperit nicăieri. Ţin minte că a venit într-o sâmbătă şi l-am băgat la începători, cum se face. Duminică l-am văzut din nou şi l-am trecut la iniţiaţi. Era evident că aveam în faţă un talent deosebit. Într-adevăr, părinţii lui au plecat atunci în străinătate, în Spania. Tatăl lui era şofer, mama nu ştiu ce. Acum nu mai ştiu unde sunt. Când nu erau părinţii în ţară, îl aduceau bunicii. Fraţi nu ştiu dacă are, cel puţin eu n-am văzut niciunul la meciuri sau la antrenamente. La noi n-a creat niciodată vreo problemă”, a spus Baldovin pentru libertatea.ro.

Sursă FOTO: libertatea.ro