Sport

Florinel Coman, gol după aproape 2 ani în SuperLiga în Petrolul – FCSB. Care a fost ultima echipă în fața căreia a punctat și reacția căpitanului. Video

Florinel Coman a marcat în meciul Petrolul - FCSB la aproape 2 ani distanță de la ultima reușită în SuperLiga, într-un duel cu UTA Arad.
09.10.2022 | 23:44
Florinel Coman gol dupa aproape 2 ani in SuperLiga in Petrolul  FCSB Care a fost ultima echipa in fata careia a punctat si reactia capitanului Video
Florinel Coman a marcat în meciul Petrolul - FCSB la aproape 2 ani distanță de la ultima reușită în SuperLiga, într-un duel cu UTA Arad. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
09-10-2022
20:47

Coman, bucuros de victorie

Florinel Coman s-a arătat încântat de faptul că a marcat după o pauză de aproape 2 ani în SuperLiga, dar a fost mult mai mulțumit pentru victoria în fața Petrolului.

”Aveam foarte mare nevoie de puncte. Am reușit să legăm două victorii după pauza de la naționala, sper să o ținem tot așa. Trebuia să spălăm rușinea din Danemarca, ne-a mers totul bine, de la portar la atacant.

Nu știu ce s-a vorbit după meciul din Danemarca. Cei care au fost acolo și-au dorit să câștige, dar au dat peste o echipă puternică, bine motivată și pe un teren dificil. M-am simțit groaznic în fața televizorului. Clar vom juca toți joi, suntem motivați.

Au fost meciuri din 3 în 3 zile, nu am mai jucat de ceva ani așa, normal că e greu. Pentru mine a fost mai bine că am rămas acasă, m-am odihnit bine chiar dacă am făcut antrenamente grele.

Vom vedea meciurile viitoare dacă este o descătușare cu acest gol. Important e că am legat două victorii la rând, chiar dacă e puțin pentru o echipă ca Steaua (n.r. – FCSB). S-a mai întâmplat să avem un start așa greu acum un an sau doi, când de pe ultimul loc am ajuns pe primul până în iarnă”, a declarat Coman.

Vicecampioana României a făcut un joc solid la Ploiești, după eșecul rușinos cu Silkeborg din Conference League.

Gol după aproape 2 ani în SuperLiga pentru Florinel Coman

Devenit căpitan după plecarea lui Florin Tănase, Florinel Coman a reușit la partida Petrolul – FCSB, din etapa a 13-a din SuperLiga, să marcheze din nou în campionat după o pauză de aproape 2 ani.

ADVERTISEMENT

Mai exact, un an, 10 luni și 4 zile au trecut de la ultima bucurie de gol a lui Coman în campionat. Se întâmpla la 5 decembrie 2020, în etapa a 12-a a sezonului precedent, în victoria cu 3-0 în fața formației UTA Arad. Atunci, el marca în minutul 90, după o pasă de la Olimpiu Moruțan.

Perioada de secetă a lui Florinel Coman în SuperLiga a luat sfârșit pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, acolo unde a marcat golul de 2-0 al FCSB-ului în partida cu Petrolul.

ADVERTISEMENT

În minutul 48, Andrei Cordea a luat o acțiune pe cont propriu în banda dreaptă, a trecut în viteză pe lângă Valentin Țicu, a centrat perfect în fața porții și de la 6 metri Coman nu a fost nevoit decât să pună latul pentru a trimite mingea în plasă. Vezi video

Feșnic, faze controversate în Petrolul – FCSB

Horaţiu Feşnic a fost delegat să conducă meciul de pe “Ilie Oană”. Iar în prima repriză a duelului, arbitrul a ieşit de mai multe ori în evidenţă, dar nu în sens pozitiv, deciziile sale fiind controversate.

ADVERTISEMENT

În minutul 24, Billel Omrani a fost busculat în careu de un adversar. Reluările arată că există circumstanţe de penalty, duelul dintre Marian Huja şi Omrani fiind disproporţionat, atacantul roş-albaştrilor fiind trântit în careu.

După doar şase minute, a fost rândul Petrolului să ceară lovitură de pedeapsă. Joyksim Dawa a respins deficitar o minge, care l-a atins şi în mână, însă pe reluări se vede că arbitrul a luat decizia corectă.

ADVERTISEMENT

Curios este că la nicio fază controversată Horaţiu Feşnic nu a solicitat verificarea fazei cu sistemul VAR. Doar patru minute mai târziu, arbitrul a comis o greşeală de arbitraj, decizia fiind luată de asistent.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,35 este cota pentru ”2 solist și sub 5,5 goluri” la FCSB – Silkeborg. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT