Fotbal intern

Florinel Coman, ”Neymar” al celor de la FCSB în viziunea patronului: ”Face lucruri de senzație, în genul brazilianului”

22.12.2019 | 09:25
Florinel Coman Neymar al celor de la FCSB in viziunea patronului Face lucruri de senzatie in genul brazilianului
ADVERTISEMENT

După un început de carieră la FCSB în care și-a atras multe critici pentru evoluțiile sale, Florinel Coman s-a transformat radical, iar acum este locomotiva echipei roș-albastre. Cel mai bun marcator al echipei (și al Ligii 1), cel mai bun pasator și omul cu evoluții constant bune etapă de etapă, Coman a primit o nouă caracterizare din partea lui Gigi Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 1.97 este cota pentru ”total goluri: 2-3”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Florinel Coman, ”Neymar” al celor de la FCSB în viziunea patronului: ”Face lucruri de senzație, în genul brazilianului”

Ascensiunea lui Florinel Coman a început odată cu turneul final al Campionatului European de Tineret U21. În Italia și San Marino, acesta a contribuit la calificarea echipei lui Mirel Rădoi în semifinale.

Apoi, în noul sezon de Liga 1, Florinel a început să devină din ce în ce mai bun odată cu trecerea etapelor. Evoluțiile sale l-au transformat dintr-o rezervă într-un titular la FCSB și dintr-un jucător de U21 într-un jucător de primă reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali e convins că ”perla” sa are acum alte calități. Nu mai e ”Mbappe de România”, ci Neymar. Patronul FCSB consideră că jucătorul său nu mai pierde mingea ca în trecut și face lucruri de excepție.

”A început să facă niște lucruri de senzație, în genul lui Neymar, păstrând proporțiile”, a spus Becali pentru Look Plus despre elevul lui Bogdan Vintilă.

ADVERTISEMENT

”Coman are 21 de ani. Face 90 de milioane, dar nu acum, peste doi ani, la 23 de ani. Are mișcările lui Neymar. Neymar driblează așa. Gică Hagi i-a zis Mbappe, dar eu îi spun Neymar. Driblingul brazilianului îl are. Îi mai trebuie putere”, declarat Becali în 2017 despre Coman.

Mihăilă, Omrani și Ianis Hagi, doriți de Becali la FCSB

Deși are în lot jucători de valoare, pre care speră să încaseze sume imense, Gigi Becali are și gânduri de transfer. Noua ”bijuterie” a Olteniei, Valentin Mihăilă, golgheterul european al lui CFR Cluj, Billel Omrani, și Ianis Hagi, sunt doriți de acesta la FCSB.

Florinel Coman, cifre peste Neymar

Păstrând proporțiile, așa cum spune și patronul FCSB, Florinel Coman are cifre peste cele ale brazilianului Neymar în sezonul 2019-2020.

ADVERTISEMENT

Coman are 9 goluri și 7 pase decisive în Liga 1, în timp ce Neymar are 8 goluri și pase de gol pentru PSG în Ligue 1.

  • 9 goluri și 7 pase de gol are Florinel Coman în 18 meciuri jucate pentru FCSB
  • 8 goluri și 4 pase de gol are Neymar Jr. în 10 meciuri jucate pentru PSG

Florinel Coman, evoluții spectaculoase în ultimele luni

Florinel Coman are cifre foarte bune pentru FCSB în ultimele 9 runde de campionat. A marcat 7 goluri pentru trupa lui Bogdan Vintilă și a contribuit decisiv la ascensiunea în clasament.

Menajat în primele meciuri ale sezonului 2019-2020, perioadă în care FCSB era angrenată și în cupele europene, Coman a devenit ulterior titular, iar acest lucru s-a văzut în jocul și în rezultatele roș-albaștrilor.

  • 2.300.000 de euro era cota lui Coman în aprilie 2019
  • 5.500.000 de euro este cota lui Coman în decembrie 2019 pe Transfermarkt.com
ADVERTISEMENT