Sport

Adrian Ilie, presiune pe vedetele de la FCSB: “Să demonstreze și în campionate tari”. Mesaj pentru Octavian Popescu

Adrian Ilie pune presiune pe vedetele de la FCSB. Florinel Coman trebuie să se maturizeze rapid, în vreme ce Octavian Popescu are nevoie de constanță în evoluții, susține fostul mare internațional român.
09.02.2022 | 11:36
Adrian Ilie presiune pe vedetele de la FCSB Sa demonstreze si in campionate tari Mesaj pentru Octavian Popescu
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu mai activează de ani buni în fenomen, Adrian Ilie e la curent cu tot ce se întâmplă în fotbalul românesc și urmărește atent evoluțiile tinerelor talente precum Florinel Coman sau Octavian Popescu. Ba chiar îi transmite fiecăruia câte un mesaj, în speranța că la un moment dat vor reuși să-i calce pe urme.

Adrian Ilie, sfaturi pentru „perlele” lui Gigi Becali

Într-un interviu acordat recent, „Cobra” a avut cuvinte de laudă la adresa fotbaliștilor pe care Gigi Becali visează să-i transforme în principalele produse de export ale FCSB-ului, dar a subliniat și aspectele pe care trebuie să le îmbunătățească pentru a face pasul către echipe importante din Europa.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că a ajuns deja la 23 de ani, lui Florinel Coman îi lipsește maturitatea: „Are calitate, e un jucător bun, dar cred că nu e încă suficient de matur în acest moment. Dar are şi ghinion, că a stat mult accidentat. Depinde, unii se maturizează la 28 de ani”, a declarat fostul mare internațional român, la Digi Sport.

În schimb, Octavian Popescu nu pare să întâmpine probleme din acest punct de vedere, dar are nevoie de constanță în evoluții. Ultimele meciuri l-au propulsat, grație execuțiilor sale, în topul celor mai buni 20 de tineri atacanți ai momentului din fotbalul european, alături de noul star al naționalei Germaniei, Karim Adeyemi.

ADVERTISEMENT

„Nu trebuie neapărat să fie cel mai bun de fiecare dată”

Cu nu mai puțin de 15 trofee în palmares, printre care 4 titluri de campion al României cu Steaua, titlul și Supercupa Turciei cu Galatasaray și titlul Cupa, respectiv Supercupa Spaniei cu Valencia, Adrian Ilie cunoaște rețeta succesului în fotbalul european și are un mesaj cât se poate de ferm pentru „Tavi”, așa cum este alintat puștiul – minune al roș-albaștrilor.

Se vorbeşte foarte frumos despre jucătorii de la FCSB, au fost făcute transferuri pe bani mulţi, dar sper să şi reuşească afară. Sunt jucători talentaţi, dar trebuie să dovedească şi în campionate tari.

ADVERTISEMENT

Da, Octavian Popescu e talentat, promite. Doar că trebuie să aibă constanţă, să joace meci de meci. Nu trebuie neapărat să fie cel mai bun de fiecare dată, dar unul dintre cei mai buni – da”, a spus „Cobra”.

Edi Iordănescu: „Octavian Popescu e în anticameră”

Chestionat cu privire la șansele ca Octavian Popescu să îmbrace în curând tricoul echipei naționale a României, Edi Iordănescu l-a lăudat pentru prestațiile din ultimele meciuri și a dat asigurări că se află în aria sa de selecție.

ADVERTISEMENT

Una dintre priorități a fost să reevaluăm și să reconstruim baza de data, ceea ce înseamnă jucători care pot intra în atenția noastră. Dacă în ultimul an, undeva la 58-59 de jucători au ajuns la națională, cred că cifra asta va scădea.

Avem o bază de date acum principală, A, formată din nucleul din ultima perioadă, jucători considerați exponențiali pentru națională. Și încă o bază de date, B. Octavian Popescu e acolo, în această anticameră. Mă interesează viziunea mea și a staff-ului, chiar dacă respect viziunea patronului de la FCSB.

Anticamera asta, baza de date B, va fi pentru jucătorii care au un istoric în prezența la echipa națională. De aici vor veni jucători ieșiți din centrul atenției, care n-au mai făcut parte din nucleul important, dar de la care mai avem așteptări.  Și în același timp, jucători tineri și foarte tineri, care cred că pot face un pas mai rapid către prima reprezentativă, ajutați un pic”, a explicat selecționerul, la Pro X.


  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 2,25 este cota pentru „peste 3.5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT