Sport

Florinel Coman, sfătuit să plece de la FCSB pentru a se pune pe picioare: „Ar fi mai bine să se ducă la Farul!” Exclusiv

Fostul fundaș central al FCSB, Florin Gardoș, e convins că Florinel Coman nu ar trebui să mai continue la FCSB dacă nu va fi titular constant și îl sfătuiește să plece împrumut la Farul.
12.05.2022 | 15:19
Florinel Coman sfatuit sa plece de la FCSB pentru a se pune pe picioare Ar fi mai bine sa se duca la Farul Exclusiv
Florinel Coman este evaluat la 3,5 milioane de euro conform Transfermarkt, însă nu a marcat niciun gol în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate motivul pentru care Florinel Coman a fost înlocuit de Toni Petrea în derby-ul cu Universitatea după doar 37 de minute.

Florin Gardoș îl sfătuiește pe Florinel Coman să plece de la FCSB

Florin Gardoș a acordat un interviu pentru FANATIK, în care a analizat șansele fostei sale echipe în lupta cu CFR Cluj pentru titlul în Casa Pariurilor Liga 1, însă a vorbit și despre problemele lui Florinel Coman.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș central al FCSB s-a confruntat cu o accidentare groaznică și a trecut prin momente similare cu Florinel Coman, căruia îi recomandă să plece împrumut pentru a reveni la forma din urmă cu un an de zile: „Cu siguranță poate reveni! Accidentarea lui a fost una gravă, dar doar musculară și e clar că poate să revină. Doar că nu mai are același ritm.

Nu putem vorbi de o accidentare de ligamente încrucișate cum am avut eu, în care nu există niciun fel de operație care să nu aibă efecte secundare. El trebuie să aibă răbdare și să nu devină frustrat, dar nu e cel mai bun club unde să fii așteptat și să fie lumea înțelegătoare cu tine”.

ADVERTISEMENT

Florin Gardoș consideră că ar fi benefic un împrumut al lui Florinel Coman la Farul: „Mai bine să joace decât să stea pe bancă”

Gardoș e de părere că Florinel Coman nu ar trebui să mai continue la FCSB dacă nu va juca meci de meci titular. FANATIK a anunțat în exclusivitate că ar putea fi împrumutat la Farul Constanța: „Eu cred și i-o spun direct că ar fi de ajutor să meargă la Farul. Decât să stea pe bancă la FCSB mai bine să meargă să joace. Dacă va juca meci de meci la FCSB și cu o pregătire bună, nu are cum după zece etape să nu revină la forma bună”.

Aceeași decizie a luat și Dragoș Nedelcu, FANATIK a aflat că mijlocașul central pe care Gigi Becali l-a reprofilat stoper a luat decizia să meargă împrumut la echipa lui Gheorghe Hagi, în loc să revină la FCSB. Jucătorul va reveni însă din vară la FCSB, mai ales că lui Paulo Vinicius nu i se va ma prelungi contractul: „Eu unul nu sunt adeptul mutărilor de genul ăsta. Atâta timp cât un fotbalist e obișnuit să joace 90% din carieră pe un post. Oricând o să îl întrebi pe Nedelcu într-un interviu o să îți spună că joacă unde îl pune antrenorul.

ADVERTISEMENT

Dar adevărul e că și eu am jucat mijlocaș la închidere de câteva ori și la Steaua (n.r. – FCSB) și la Clinceni. Nu zic că nu mi-a plăcut postul, că ești mai ofensiv, urci mai mult în careu, dar nu m-am simțit niciodată în largul meu, cum eram ca fundaș central”.

Florin Gardoș aduce ca argumente situația lui Lucian Filip și Denis Haruț, care au parte de același tratament din partea patronului FCSB: „La fel și din discuțiile cu Lucian Filip, care era și el folosit fundaș central. Nu o să zici niciodată într-un interviu că nu-mi place fundaș central. La fel și cu Denis Haruț. Că joci o perioadă scurtă de timp e altceva, dar trebuie să joci unde dai cel mai bun randament. Nu poți pur și simplu să reprofilezi un jucător”.

ADVERTISEMENT

Florin Gardoș consideră că Andrei Vlad nu va mai juca la FCSB și ar trebui să plece: „Dacă aș fi în locul lui clar nu aș mai rămâne!”

FANATIK a aflat în exclusivitate că Andrei Vlad va mai primi o șansă la FCSB doar dacă Ștefan Târnovanu va comite o eroare gravă, iar Florin Gardoș are un sflat clar pentru portarul care a pierdut echipa națională a României:

„Dacă aș fi în locul lui clar nu aș mai rămâne! Nu prea văd sensul și sincer să fiu e normal să nu mai primească șanse pentru că așa e fotbalul. Asta e viața de portar! Uite ce i s-a întâmplat lui Tătărușanu la Milan de exemplu. Sau Radu la Inter. A apărat foarte bine, a apărat penalty în derby-ul cu Inter și chiar am vorbit cu el când am fost la Milano că nu va mai juca.

Nu văd de ce i s-ar da o șansă din moment ce Târnovanu apără bine și e stăpân pe situație. Pare că se descurcă foarte bine și nu are cum să fie scos din echipă. Fiecare post are plusurile și minusurile lui. Nu schimbi portarul cum schimbi un atacant sau un mijlocaș. Va mai juca doar dacă va fi suspendat sau va ieși accidentat Târnovanu”, a concluzionat fostul jucător al FCSB pentru FANATIK.

  • 0 goluri are Florinel Coman în 19 meciuri din acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1
  • 21 de meciuri a ratat mijlocașul de 24 de ani în acest sezon din cauza problemelor medicale și de natură fizică

  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – FCSB: 2,10 este cota pentru „x2 și sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT