Sporturi

Floyd Mayweather va câștiga 140.000 de euro pe secundă în meciul cu japonezul Tenshin Nasukawa

30.12.2018 | 18:58
Floyd Mayweather - Tenshin Nasukawa, 77 de milioane de euro pentru 9 minute în ring

Floyd Mayweather va câștiga 140.000 de euro pe secundă în meciul cu japonezul Tenshin Nasukawa, care va avea loc pe 31 decembrie pe “Superarena” din Saitama, Japonia. Lupta dintre cei doi va fi una demonstrativă și va dura 9 minute, ceea ce înseamnă că Mayweather va fi la final mai bogat cu 77 de milioane de euro.

Americanul nu refuză nicio propunere în urma căreia ar putea avea beneficii uriașe. Acesta este și motivul pentru care a acceptat să se bată cu Connor McGregor în august 2017, iar lucrurile nu stau altfel nici în ceea ce privește meciul cu Nasukawa, care va avea loc luni, 31 decembrie. “O luptă specială”, așa cum a fost catalogată de ambele părți. Un meci demonstrativ de altfel, împotriva unui sportiv care are în palmares 29 de victorii (20 prin KO) și nicio înfrângere. 9 minute vor sta cei doi în ring, iar Mayweather se va alege la final cu 77 de milioane de euro, o sumă imensă având în vedere timpul efectiv de joc și importanța nu foarte ridicată a confruntării.

Floyd Mayweather – Tenshin Nasukawa, 77 de milioane de euro pentru 9 minute în ring

Evenimentul va fi organizat de Rizin, firmă care îl reprezintă și pe Nasukawa, un sportiv care va lupta într-o diciplină care nu îl reprezintă, el fiind specializat în kickboxing, Muay Thai și karate. Japonezul l-ar putea răpune însă pe pugilistul american, care deși se gândește aproape exclusiv la bani în ultima vreme, poate ieși din ring cu prestigiul afectat.

“Nu va fi o luptă oficială, va fi un meci demonstrativ. Cel mai bine plătit din istorie. Doar pentru a promova acest eveniment s-a plătit o sumă cu 7 cifre, doar pentru a vorbi despre acest spectacol, este o nebunie. Regulile vor fi cele ale unui meci demonstrativ. Mă voi mișca timp de 9 minute. Este evident că, în ciuda faptului că m-am retras, încă mai pot să profit de astfel de ocazii. Am tot timpul apariții în lumea întreagă și câștig astfel o grămadă de bani”, a declarat Mayweather.