Sporturi

Floyd Mayweather revine în ring! A acceptat propunerea lui Pacquaio pentru meciul secolului 21

20.01.2019 | 18:09
Floyd Mayweather revine in ring A acceptat propunerea lui Pacquaio pentru meciul secolului 21

Floyd Mayweather, pugilistul american care s-a retras fără a fi cunoscut înfrângerea în carieră, obținând victorii în toate cele 50 de meciuri susținute în cariera sa fabuloasă, a acceptat provocarea filipinezului Manny Pacquaio, de a reveni în ring, la 41 de ani. Nici Pacquaio nu este un tinerel, fiind doar cu un an mai mic decât americanul.

Dacă această partidă va avea loc în acest an confruntarea lor va primi titulatura de meciul secolului 21. În ring ar uma să urce doi mari campioni, pugiliști cu rezultate de-a dreptul extraordinare și cu o longevitate în ring absolut impresionantă. Mayweathereste recunoscut pentru bursele astronomice pe care boxează și nici acum nu va face excepție, el postând un mesaj în care anunță decizia de a se întoarce în ring pentru acest meci, dar numai cu condiția ca valoarea câștigului care îi va reveni să se măsoare într-o sumă cu nouă cifre.

Floyd Mayweather revine în ring pentru a-i acorda revanșa filipinezului

Manny Pacquaio nu s-a retras din activitate, deși a ajuns la borna 40 a vieții sale și continuă să fie campionul mondial al categoriei semimijlocie, versiunea WBA, după ce zilele acestea și-a apărat cu succes centura, dispunând la puncte, în unanimitate, de Adrian Broner, cu 11 ani mai tânăr. Acest rezultat l-a dterminat să lanseze provocarea fostului său rival și prieten Floyd Mayweather.

De fapt, acest meci ar fi o revanșă a partidei pe care americanul a reușit să o câștige în 2015, la puncte, dar cu decizii clare din partea tuturor judecătorilor. Atunci, acel succes a reunit toate centurile, WBA, WBC, WBO și The Ring la categoria semimijlocie iar suma despre care se vorbește că ar fi încasat-o Mayweather ar fi fost de 220 milioane dolari.

Pacquaio s-a apucat de politică în țara sa

De atunci filipinezul a intrat în politică în țara sa, devenind senator și a mai boxat doar de cinci ori, în timp ce Floyd, supranumit Moneyweather, a mai avut acel meci de circ, aducător al unui alt uriaș profit, cu luptătorul irlandez de MMA Conor McGregor. Decizia lui Mayweather de a reveni pe ring transformă meciul revanșă într-un mare eveniment, care, cel mai probabil, ar urma însă se aibloc abia spre sfârșitul lui 2019, cel mai probabil chiar în luna decembrie.

Floyd Mayweather - Manny Pacquaio. Americanul e neînvins în carieră în 50 de meciuri
Floyd Mayweather – Manny Pacquaio. Americanul e neînvins în carieră în 50 de meciuri