Sport

Floyd Mayweather se întoarce în ring. Legendarul pugilist se va bate cu un star japonez de MMA. Video

Legendarul pugilist Floyd Mayweather, neînvins la profesioniști, a hotărât să se întoarcă în ring la vârsta de 45 de ani și va lupta cu un star japonez de arte marțiale mixte.
14.06.2022 | 17:45
Floyd Mayweather se intoarce in ring Legendarul pugilist se va bate cu un star japonez de MMA Video
Legendarul pugilist Floyd Mayweather, neînvins la profesioniști, a hotărât să se întoarcă în ring la vârsta de 45 de ani și va lupta cu un star japonez de arte marțiale mixte. Sursă foto: boxemag.com
ADVERTISEMENT

Americanul este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai extravaganți sportivi din lume, ultima ”fiță” fiind un ceas de 18.000.000 de dolari pe care și l-a făcut cadou de Crăciun.

Floyd Mayweather se întoarce în ring pentru o luptă în Japonia

Floyd Mayweather își permite toate aceste achiziții scumpe din bursele uriașe pe care le-a primit de-alungul carierei de boxer profesionist. Și pentru că banii se duc destul de repede, americanul se vede nevoit din când în când să se întoarcă în ring pentru burse colosale.

ADVERTISEMENT

Organizaţia de MMA Rizin a anunțat, într-o conferință de presă la Tokyo, că Mayweather se va întâlni cu starul japonez al artelor marţiale mixte Mikuru Asakura, într-un meci ce va avea loc în luna septembrie.

”Cei doi sportivi se vor lupta în Japonia în septembrie, iar data și regulile întâlnirii vor fi precizate la sfârșitul acestei luni. Sunt mândru să văd că această luptă va avea loc”, a declarat Nobuyuki Sakakibara, președintele MMA Rizin, conform Le Figaro.

ADVERTISEMENT

Americanul promite spectacol în Japonia

”Sunt înainte de toate un luptător de MMA, şi voi folosi acest specific pentru a câştiga această luptă, sunt nerăbdător”, a afirmat Mikuru Asakura, în vârstă de 29 de ani, luptătorul japonez cu 16 victorii în lupte profesioniste la MMA.

”Sunt cel mai bun, am văzut toate vedetele (…) şi am doborât toate recordurile”, a răspuns americanul Floyd Mayweather, înainte de a-l descrie pe Mikuru Asakura drept ”un adversar ca oricare altul şi care va face tot posibilul”.

ADVERTISEMENT

La 45 de ani, marele star din boxul profesionist, neînvins pe parcursul carierei sale profesionale (50 de victorii), a spus că vrea ”să facă la fel ca întotdeauna: să arate publicului ce a venit să vadă”.

Mayweather a luptat ultima dată anul trecut

Floyd Mayweather se retrăsese înainte de a reveni în 2017 pentru a-l învinge pe starul MMA Conor McGregor. Americanul s-a mai confruntat şi cu un tânăr kickboxer japonez, Tenshin Nasukawa, la sfârşitul anului 2018 în Japonia, pe care l-a învins în ​​două minute.

ADVERTISEMENT

Ultima urcare în ring al lui Mayweather s-a produs în urmă cu un an, atunci când l-a învins youtuber-ul Logan Paul, dar înfruntarea i-a dezamăgit crunt pe fanii celor doi. Deși s-a anunțat din start că este un meci care nu contează în palmares, cie este doar unul pentru audiențe, specialiștii l-au descris ca fiind ”o mascaradă”.

ADVERTISEMENT