News

Foamete în Xi’an, localitate din China aflată în carantină! „Dau telefon mobil pentru mâncare”. Oamenii nu pot ieși nici să-și cumpere alimente

Foamete în Xi’an, localitate din China aflată în carantină! Oamenii nu pot ieși nici să-și cumpere alimente. În oraș există un adevărat focar de infecție cu coronavirus
04.01.2022 | 12:03
Foamete in Xian localitate din China aflata in carantinaDau telefon mobil pentru mancare Oamenii nu pot iesi nici sasi cumpere alimente
Foamete în Xi’an, localitate din China aflată în carantină încă de anul trecut! Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Clipe de coșmar pentru mai mulți locuitori ai orașului Xi’an din China. Localitatea se află într-o carantină strictă după ce a fost descoperit un adevărat focar de infectare cu COVID-19.

Oamenii n-au mai rezistat și au început să recurgă la trocuri pentru a face rost de mâncare. Mai multe postări de pe rețelele sociale arată că oamenii fac schimb de produse.

ADVERTISEMENT

Foamete în Xi’an, localitate din China aflată în carantină din cauza COVID-19!

Culmea, aceștia sunt chiar dispuși să renunțe la gadgeturi în schimbul hranei. Vă reamintim că peste 13 milioane de oameni sunt obligați să stea în casă începând din 23 decembrie.

Aceștia nu au voie să iasă nici măcar ca să-și cumpere alimente. Situația a devenit una dramatică și întreaga lume a aflat de ce se petrece în zonă.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au furnizat hrană gratuit gospodăriilor, dar mulți spun că rezervele lor se epuizează sau că nu au primit încă ajutoarele.

Câteva înregistrări video și imagini postate pe Weibo, echivalentul Twitter în China, arată clar cum oamenii fac tot felul de trocuri.

ADVERTISEMENT

Aceștia oferă țigări pentru varză, lichid de spălat vase în schimbul merelor și tampoane igienice pentru o grămadă mică de legume.

Într-un clip, un bărbat pare să-și dea consola Nintendo Switch la schimb pentru pachet de tăiței și două chifle.

ADVERTISEMENT

„Oamenii care locuiesc în aceeași clădire fac trocuri, pentru că nu mai au suficientă mâncare”, a spus Wang, un locuitor din Xi’an, pentru Radio Free Asia.

„Oamenii neajutoraţi au ajuns în era trocului – cartofii sunt schimbaţi pe bețișoare de urechi”, a spus un utilizator Weibo

Din nefericire, XI an a intrat în carantină după apariția mai multor cazuri de COVID-19. Interesant este că țara vrea să elimine toate focarele înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing din februarie

ADVERTISEMENT
Tags: