Sport

Focar COVID-19 în handbalul feminin! SCM Craiova anunță 11 cazuri pozitive după ultimele teste

05.11.2020 | 21:16
Focar COVID19 in handbalul feminin SCM Craiova anunta 11 cazuri pozitive dupa ultimele teste
ADVERTISEMENT

Liga Florilor este lovită de un focar de coronavirus, apărut imediat după mini-turneul de la Sfântu Gheorghe, în care s-au desfășurat patru etape ale campionatului. Gloria Bistrița și SCM Craiova au raportat până acum multe cazuri pozitive. 

Gloria Bistrița a anunțat un tsunami de infecții în lot după turneul de campionat cu, numai puțin de 20 de cazuri pozitive la COVID-19, două rezultate neconcludente și doar trei negative. Printr-un comunicat de presă, Gloria a protestat vis-a-vis de deciziile federației de a programa etapele de campionat în mini-turnee.

ADVERTISEMENT

La echipa antrenată de Horațiu Pașca este un adevărat dezastru, în condițiile în care echipa bistrițeană a rămas fără echipă pentru etapa viitoare care ar trebui să se desfășoare la mijlocul săptămânii viitoare.


UPDATE, 5 noiembrie, ora 21:17. La SCM Craiova lucrurile se înrăutățesc simțitor și numărul de infectări a ajuns la 11, după ce dimineața au fost depistate pozitiv 6 persoane:

ADVERTISEMENT

“În urma turneului competițional desfășurat în localitatea Sfântu-Gheorghe, în perioada 28.10 – 03.11.2020, competiție oficială a Federației Române de Handbal, în cadrul căreia s-au desfășurat etapele 2, 3, 4 și 5 din cadrul Ligii Naționale de Handbal Feminin, ediția de campionat 2020 – 2021, mare parte a lotului echipei de handbal feminin S.C.M. Craiova a acuzat o stare precară de sănătate.

În urma celor constatate, în ultimele 24 de ore, toată delegația S.C.M. Craiova care a participat la turneul din localitatea Sfântu-Gheorghe a fost supusă testelor rRT – PCR.  Conform rezultatelor buletinelor de analize medicale 11 dintre componenții lotului de handbal feminin – 9 sportive și 2 reprezentanți ai staff-ului tehnic – au fost detectați pozitiv la Detecția SARS – CoV-2 prin rRT – PCR“, au anunțat oltenii.

ADVERTISEMENT

Focar COVID-19 în handbalul feminin! Bistrița și Craiova, lovite de virus.

Un alt focar a izbucnit la SCM Craiova. Echipa antrenată de Bogdan Burcea a avut șase cazuri pozitive din șase teste, iar alte jucătoare se simt rău după turneul de la Sfântu Gheorghe, conform Prosport.

Celelalte jucătoare și staff-ul echipei din Craiova s-au testat în cursul zilei de joi și așteaptă cu înfrigurare rezultatele testelor, mai ales având în vedere lucrurile care s-au petrecut la Gloria Bistrița, cu 20 de cazuri.

ADVERTISEMENT
Focar COVID-19 în handbalul feminin! Bistrița și Craiova, lovite de virus. Care e situația la CSM București
Focar COVID-19 în handbalul feminin! Bistrița și Craiova, lovite de virus. Care e situația la CSM București. FOTO: Comunicat Gloria Bistrița

CSM București, niciun test pozitiv după turneul de la Sf. Gheorghe

CSM București urmează să joace sâmbătă pe terenul lui Krim Ljubljana și, din fericire, toate testele au ieșit negative. La echipa din Capitală este așteptată revenirea Cristinei Neagu, care a lipsit în ultimele două săptămâni din cauza unei accidentări.

Îngrijorările privind infectările COVID-19 ne duc cu gândul la Campionatul European din Norvegia și Danemarca, ce va începe în mai puțin de o lună, pe 3 decembrie. Atât Gloria, cât și SCM Craiova au handbaliste în lotul lărgit, iar formațiile respective vor intra într-o carantină de 14 zile.

Emoții pentru Campionatul European din decembrie

Bogdan Burcea, antrenorul Craiovei este și selecționerul naționalei României, iar cel mai probabil, multe fete vor veni la națională după carantina de 14 zile, fără nicio pregătire fizică. Rămâne de văzut în ce condiții se va disputa și turneul de la mijlocul săptămânii viitoare când este programată ultima etapă a anului.

După disputarea primelor cinci etape de campionat, CSM București este singura echipă cu victorii pe linie, urmată de Minaur Baia Mare, cu patru victorii și un egal și SCM Râmnicu Vâlcea cu patru succese și un eșec.

  • 20 de cazuri pozitive a îngregistrat Gloria Bistrița
  • 6 cazuri din 6 teste sunt la SCM Craiova

 

ADVERTISEMENT