Sport

Focar de COVID-19 în fotbalul din Anglia! Aston Villa, ultimul club care are probleme cu virusul

Pandemia de Covid-19 a dat peste cap lumea întreagă. Schimbările majore, carantina și alte restricții, au afectat din plin fenomenul fotbalistic. Anglia nu face excepție.
13.12.2021 | 07:34
Focar de COVID19 in fotbalul din Anglia Aston Villa ultimul club care are probleme cu virusul
ADVERTISEMENT

Aston Villa este ultimul club afectat major din cauza răspândirii virusului Covid-19. Echipa antrenată de fostul manager de la Rangers FC, Steven Gerrard, nu a putut efectua antrenamentele programate oficial.

Aston Villa se alătură unei liste de echipe cu probleme

Aston Villa a apucat totuși să joace în etapa din week-end a Premier League. Steven Gerrard și compania au pierdut chiar la Liverpool, cu scorul de 1-0.

ADVERTISEMENT

Este focar de Covid-19 și în vestiarul lui Manchester United, acest fapt putându-se repercuta asupra meciului din etapa intermediară, pe care ”diavolii” îl au de disputat pe terenul celor de la Brentford.

La Tottenham situația este și mai gravă, deoarece echipa nu a avut efectiv complet pentru a se putea prezenta la meciul cu Brighton Hove, din deplasare. Este posibil ca Tottenham să ia o pauză forțată, datorită pandemiei, până în ianuarie.

ADVERTISEMENT

Din același motiv, Tottenham s-a confruntat cu o măsură drastică impusă de forul continental, care a eliminat-o din Conference League, pentru că nu a putut disputa meciul cu francezii de la Rennes.

Mijlocașul de la Chelsea, Mateo Kovacic, a fost scos și el din lot fiind depistat pozitiv la Covid-19, la numai o zi după ce revenise după o accidentare.

ADVERTISEMENT

Queens Park Rangers a fost și ea nevoită să amâne și ea meciul de astăzi, cu Sheffield United, după izbucnirea unui focar de Covid-19 la echipă.

Aston Villa ar putea amâna unul sau mai multe meciuri

Întorcându-ne la Aston Villa, deocamdată nu este clar dacă vreunul dintre jucătorii depistați pozitiv au jucat pe Anfield Road, în meciul cu Liverpool.

ADVERTISEMENT

În funcție de gravitatea situației, este posibil ca Aston Villa să fie obligată la reprogramarea meciului cu Norwich, din etapa intermediară. Nu este exclusă nici ipoteza că mai multe meciuri din calendarul lui Aston Villa să fie replanificate.

Aston Villa a cedat în fața lui Liverpool cu 1-0, unicul gol al meciului fiind marcat de atacantul egiptean Mo Salah, din penalty.

Acest meci a echivalat cu reîntoarcerea pe Anfield Road a lui Steven Gerrard, în calitate de antrenor al oaspeților.

Aston Villa este pe locul 13 al clasamentului, cu 19 puncte acumulate. Din sezonul Premier League au fost consumate 16 runde.

ADVERTISEMENT
Tags: