News

Focar de coronavirus în Barcelona. Locuitorii, îndemnaţi să stea în case din cauza noului val de infectări

17.07.2020 | 16:26
Focar de coronavirus in Barcelona Locuitorii indemnati sa stea in case din cauza noului val de infectari
ADVERTISEMENT

Locuitorii din  Barcelona au fost îndemnați să stea în case și să nu se adune în grupuri mai mari de 10 persoane în condițiile în care autoritățile regionale încearcă se confruntă cu un nou val de infectări cu coronavirus, fiind luată în calcul chiar reinstaurea carantinei.

Recomandăm oamenilor să nu se deplaseze decât dacă este absolut necesar. Este foarte important să respectăm aceste măsuri acum, este cea mai bună cale pentru a evita carantina”, a declarat ministrul Sănătății din Catalonia, Alba Verges, citată de Reuters.

ADVERTISEMENT

Barcelonezilor li s-a cerut să-și facă cumpărăturile online, totodată fiind impuse restricții suplimentare pentru evenimentele sportive și culturale. Însă muzeele vor rămâne deschide în capitala Cataloniei, unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa de către turiști.

Peste 170 de focare locale de coronavirus în Spania

Barcelona, al doilea oraș al Spaniei, cu  o populației de 1.600.000 de oameni, a înregistrat, începând de săptămâna trecut, un salt de infectări cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Joi, autoritățile spaniole au raportat cea mai abruptă creștere a cazurilor noi din ultimele două luni, cu 580 de cazuri înregistrate într-un interval de 24 de ore. Catalonia și Aragon sunt regiunile cu cel mai mare număr de infectări.

Spania a fost una dintre cele mai lovite de pandemie dintre țărilee europene, cu mai bine de 28.000 de decese provocate de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Carantina la nivel național a fost ridicată pe 21 iunie, dar de atunci au apărut mai bine de 170 de focare, determinând autoritățile regionale să instituie o rețea de restricții impuse la nivel local.