News

Focar de coronavirus în China. Piețele alimentare din Beijing, infectate

19.06.2020 | 08:35
Focar de coronavirus in China Pietele alimentare din Beijing infectate
ADVERTISEMENT

Un focar de coronavirus stă să explodeze în China. Autoritățile au intrat în alertă, după ce noua maladie a fost depistată în cele mai aglomerate piețe din Capitala Beijing.

China, prima țară afectată de Covid-19 și una dintre primele state care păreau să fi învins boala, se confruntă cu apariția de noi focare.

ADVERTISEMENT

Chiar în Beijing, Capitala cu peste 21 de milioane de locuitori, încep să apară noi zone de infecție în centrele comerciale importante.

Un nou focar de coronavirus în piețele alimentare din Capitala Chinei, Beijing

În ultimele zile, oficialii din Sănătate de la Beijing au constatat că sectoarele pentru carne şi fructe de mare ale pieţii de alimente din oraș sunt grav contaminate cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Aceștia consideră că temperatura scăzută şi umiditatea ridicată cu care se confruntă China în luna iunie ar fi putut contribui la acest lucru, au declarat joi oficiali citaţi de CNA.

La scurt timp după depistarea bolii în aceste zone extrem de mari, care se întind pe o suprafață echivalentă cu 16 stadioane de fotbal, autoritățile din Beijing au decis să impună restricții.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, în acest focar s-au infectat peste 100 de oameni. Mai grav și mai îngrijorător este faptul că între cei infectați care lucrează la piaţa Xinfadi, majoritatea servesc la standurile de fructe de mare şi produse acvatice, acolo unde intră în contact cu sute de mii de clienți.

Analizele preliminare spun că pacienții din piaţa de fructe de mare au prezentat simptome mai devreme decât ceilalţi, a declarat joi Wu Zunyou, epidemiolog şef la centrul Chinez pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Care sunt condițiile care favorizează apariția bolii

Oamenii de știință din China au ajuns la concluzia că valorile scăzute de temperatură şi umiditatea ridicată favorizeză apariția și rezistența virusului, acestea putând fi explicaţia pentru faptul că pieţele de fructe de mare sunt surse ale epidemiilor, potrivit unei evaluări preliminarii, a spus Wu, avertizând că sunt necesare noi investigaţii.

Ca o primă măsură economică, China a stopat în această săptămână importurile de somon din Europa, pe fondul temerilor că ar putea avea legătură cu epidemia recentă din Beijing.

Populația a fost avertizată deja împotriva consumului de somon crud, după ce virusul a fost descoperit pe blaturile unde este porţionat somonul importat, cu toate că originea epidemiei nu este cunoscută.

ADVERTISEMENT