News

Focar de coronavirus în județul Alba. 16 persoane infectate la Unitatea Medico Socială Ocna Mureș

10.05.2020 | 15:21
Focar de coronavirus in judetul Alba 16 persoane infectate la Unitatea Medico Sociala Ocna Mures
ADVERTISEMENT

Încă un focar de coronavirus a aparut în România, de această dată în județul Alba, la Unitatea Medico Socială Ocna Mureș.

Focar de coronavirus în județul Alba

Conform Pro Alba, în focarul din județul Alba au fost depistate cu coronavirus nu mai puțin de 16 persoane, Unitatea Medico Socială fiind în subordinea Consiliului Local Ocna Mureș.

ADVERTISEMENT

Persoanele infectate cu coronavirus vor fi transportate la spital, iar Direcția de Sănătate Publică Alba a declanșat anchete epidemiologice pentru identificarea persoanelor care au intrat în contact cu cei 16 bolnavi.

”Echipe DSP Alba se află la Unitatea Medico Socială Ocna Mureș unde derulează acțiuni de limitare și prevenire a extinderii focarului depistat”, au declarat reprezentanții Direcției de Sănătate.

ADVERTISEMENT

Alte două focare au fost depistate în județul Neamț

Aceștia au confirmat că au fost depistate pozitiv 16 persoane, cinci cadre medicale și 11 pacienți. Toți cei infectați cu coronavirus urmează să fie transportați la spital.

Unitatea Medico Socială din Ocna Mureș, aflată în subordinea Consiliului Local, acordă servicii de îngrijire, medicale și sociale persoanelor cu nevoie speciale din oraș.

ADVERTISEMENT

Un alt focat a fost depistat duminică în județul Neamț. Direcția de Sănătate Publică Neamț a confirmat 167 de îmbolnăviri cu noul coronavirus la angajații și pacienții Centrului pentru recuperarea și reabilitarea persoanelor cu handicap Păstrăveni.

Și la Centrul pentru copii cu dizabilități “Sancta Maria” Piatra-Neamț sunt înregistrate 6 cazuri noi de coronavirus la salariați și 13 la tinerii aflați în instituție. Angajații au fost internați în spital, iar tinerii asimptomatici au fost izolaţi în cadrul centrului, într-un pavilion separat.

ADVERTISEMENT

În continuare, în România sunt două orașe în carantină totală:  Suceava și Țăndărei. Cele două localități vor rămâne în carantină și după data de 15 mai, atunci când autoritățile au anunțat că va intra în vigoare prima etapă a măsuri de relaxare.

ADVERTISEMENT