Focar de coronavirus într-o fabrică de conserve din Germania! Peste 260 de angajați români au fost testați pozitiv

Bogdan Solomon   
în HotNews
14/08/2020, 23:06
Focar de coronavirus într-o fabrică de conserve din Germania! Peste 260 de angajați români au fost testați pozitiv
Peste 260 de români au fost diagnosticați cu COVID-19 în Germania. Sursa foto: Profimedia

Peste 260 de români din Germania au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat transmis vineri de Ministerul Afacerilor Externe. Aceștia lucrează la o fabrică de conserve, alături de alți 206 de conaționali care au fost plasați în carantină.

Instituția anunță, totodată, că reprezentanții Consulatului German al României la München au venit în sprijinul cetățenilor români care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, după ce au fost notificați de autoritățile locale cu privire la această situație.

Pentru moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară de la cetățenii români care sunt angajați ai companiei respective. Numerele de telefon ale Consulatului General al României la München le stau la dispoziție pentru astfel de solicitări, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de urgență.

Peste 260 de muncitori români au fost diagnosticați cu COVID-19 în Germania

Potrivit informațiilor preliminare obținute de reprezentanții oficiului consular, MAE precizează că 263 dintre lucrătorii români de la compania de conserve respectivă au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19.

Dintre persoanele infectate, 149 au încheiat deja perioada obligatorie de carantină prevăzută de legislația germană, iar restul de 114 cetățeni români continuă perioada de carantină, în două locații diferite.

Totodată, potrivit datelor comunicate de Consulatul General al României la Munchen, alți 206 lucrători români au fost plasați în carantină, aceștia fiind considerați contacți direcți ai persoanelor infectate.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară de la cetățenii români care își desfășoară activitatea la această companie.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089 553307 și 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: 0049 1602087789”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Închide ×