News

Focar de coronavirus într-un centru de recuperare din Moreni! Peste 100 de persoane au fost testate pozitiv

09.07.2020 | 18:52
Focar de coronavirus intrun centru de recuperare din Moreni Peste 100 de persoane au fost testate pozitiv
ADVERTISEMENT

Noul coronavirus continuă să facă victime pe bandă rulantă în țara noastră, mai ales în rândul vârstnicilor, categoria cea mai expusă riscului de infectare cu acest agent patogen. După ce miercuri a fost raportată cea mai mare creștere a cazurilor de îmbolnăvire de până acum, 24 de ore mai târziu avem parte de noi vești îngrijorătoare.

Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani –Moreni din județul Dâmbovița s-a transformat într-un adevărat focar COVID-19, întrucât nu mai puțin de 106 persoane au fost deja confirmate cu boala care continuă să afecteze întreaga lume. Monitorizarea clinică a tuturor pacienților este efectuată de medicii specilişti ai Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Târgovişte.

ADVERTISEMENT

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP), aceștia s-au deplasat la Moreni pentru a stabili conduita terapeutică, precum şi internarea bolnavilor în spital. Din totalul cazurilor confirmate până acum, 92 vin de la persoane asistate, în vreme ce 14 au fost depistate în rândul personalului unității.

Focar de infecție într-un centru de recuperare din Moreni! Două spitale locale sunt gata să primească pacienți

Dincolo de măsurile de dezinfecție și stabilirea unor circuite separate, s-a decis interzicerea accesului vizitatorilor, precum și utilizarea de către salariați a unor spații comune. De asemenea, personalul este obligat să poarte echipamentul de protecție pe toată durata desfășurării activității.

ADVERTISEMENT

Singura veste bună este aceea că echipele DSP au evaluat noua structură a Spitalului Municipal Moreni –Secţia de Recuperare medicală, medicină fizică şi Balneologie, precum şi pe cea a Spitalului Orăşenesc Găeşti – corp de clădire nou P+4 și a desemnat aceste unităţi sanitare ca spitale suport pentru tratarea pacienţilor COVID-19 cu forme uşoare sau asimptomatici.

Dâmbovița se numără printre patru județe care împreună cu Bucureștiul cumulează aproape jumătate din cazurile de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore. Vorbim despre ziua în care s-a înregistrat cel mai grav bilanț de la debutul pandemiei, 614 noi infectări.

ADVERTISEMENT

Recomandare pentru persoanele care refuză internarea

În aceste condiții, autoritățile îndeamnă populația să dea dovadă de responsabilitate și să trateze situația cu maximă seriozitate. Recomandarea vizează în primul rând persoanele care continuă să refuze internarea, deși sunt infectate cu noul coronavirus.

Facem apel la persoanele depistate pozitiv şi care refuză internarea că este imperios necesar să se prezinte la spital pentru o evaluare medicală a stării de sănătate şi pentru instituirea conduitei terapeutice.

ADVERTISEMENT

De asemenea, adresăm rugămintea către persoanele intervievate în cadrul anchetelor epidemiologice să ofere informaţii clare şi complete pentru a putea depista toţi contacţii direcţi. Atragem atenţia că ne confruntăm cu o boală infecţioasă cu transmitere aerogenă, extrem de contagioasă, iar nerespectarea măsurilor de protecţie pune în pericol întreaga comunitate.

Există categorii de persoane vulnerabile, cu un risc crescut de îmbolnavire şi de evoluţie spre forme severe de boală ( pacienţii oncologici, persoanele hemodializate, persoanele cu multiple boli asociate şi cu o imunitate scazută). Orice minimalizare a efectelor coronavirusului asupra organismului uman poate determina o afectare gravă a stării de sănătate care să conducă spre deces şi de aceea, dezavuăm orice campanie de negare a pericolului infectării”, au transmis reprezentanții DSP Dâmbovița.

ADVERTISEMENT