News

Focar de coronavirus la al doilea centru de bătrâni din județul Cluj. Este vorba de acelaşi patron. S-a deschis dosar penal

17.09.2020 | 19:39
Focar de coronavirus la al doilea centru de batrani din judetul Cluj Este vorba de acelasi patron Sa deschis dosar penal
ADVERTISEMENT

Un nou focar de coronavirus a fost raportat la centru pentru bătrâni, din județul Cluj.

Acum 24 de ore se anunțase că sunt infectate 49 de persoane în Dezmir, comuna Apahida. De data aceasta, focarul este la Gilău, unde s-au îmbolnăvit 45 de persoane, beneficiari şi angajaţi.

Cele două centre au un numitor comun: au acelaşi proprietar. A fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

ADVERTISEMENT

Focar de coronavirus: 45 de persoane infectate la Gilău, în județul Cluj

La centrul din Gilău au fost descoperite pozitiv cu noul coronavirus 45 de persoane. Este vorba de 37 de rezidenţi, cu vârste între 65-91 de ani, şi 8 angajaţi.

“Aceştia vor fi transportaţi la spitalele COVID pentru evaluarea medicală şi stabilirea parcursului terapeutic. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune prevăzută de art. 352 NCP”, a transmis Prefectura Cluj.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o zi, la Dezmir, un centru pentru vârstnici (Casa Hermina), a fost declarat focar de COVID-19, după ce au fost descoperite 49 de persoane infectate. Alarma a fost dată, după ce doi angajați au fost testați pozitiv.

Vă reamintim că situația este tot mai dificilă în România. Astăzi s-au înregistrat 1679 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus. 46 de persoane sunt la ATI.

ADVERTISEMENT

”În intervalul 16.09.2020 (10:00) – 17.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 27 de decese (18 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Călărași, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vaslui și Municipiul București,” a informat Grupul de Comunicare Strategică.

”Pe teritoriul României, 11.540 de  persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.807  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 38.167 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 7 persoane,” se arată în comunicatul emis Grupul de Informare Strategică.

ADVERTISEMENT
Tags: