News

Focar de coronavirus la bordul unei nave din Constanța. Câte persoane s-au infectat

02.09.2020 | 15:09
Focar de coronavirus la bordul unei nave din Constanta Cate persoane sau infectat
ADVERTISEMENT

Vești proaste în Constanța, unde a fost descoperit un focar de coronavirus la bordul unei nave. Opt persoane sunt infectate până acum.

Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a anunţat existenţa mai multor cazuri de COVID-19 pe un vas aflat sub pavilion Malta. Această navă se află în reparaţii în docul Şantierului Naval Constanţa (ŞNC).

ADVERTISEMENT

În total au fost testați 41 de cetățeni, iar 8 au fost depistati pozitiv cu virusul care a schimbat întreaga lume. Membrii echipajului sunt străini, iar cei care s-au infectat sunt din Filipine și Bulgaria.

Focar de coronavirus pe o navă din Constanța. Opt persoane s-au infectat

Opt cetăţeni străini, dintre care cinci navigatori filipinezi şi trei tehnicieni bulgari, aflaţi la bordul navei Seamaster IV, au fost confirmaţi cu COVID-19 şi vor fi internaţi în unităţi medicale din Constanţa. Vaporul, aflat sub pavilion Malta, era în portul din România pentru reparații.

ADVERTISEMENT

În total pe vas au fost 41 de cetățeni străini: 26 de membri ai echipajului Seamaster IV și 15 tehnicieni veniți special pentru procesul de verificare și mentenanță.

“Pe 21 august, şapte dintre navigatori au fost schimbaţi la bord de şapte conaţionali, iar 15 tehnicieni din Bulgaria au sosit în ŞNC pentru lucrări specifice de mentenanţă la nava Seamaster IV. În data de 31 august, toţi cei 41 de cetăţeni străini (26 de membri ai echipajului, respectiv 15 tehnicieni), au fost testaţi pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT

Opt dintre aceştia (cinci navigatori filipinezi şi trei tehnicieni bulgari) au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi urmează să fie internaţi”, este scris într-un comunicat de presă al Prefecturii Constanţa.

Cei 33 de oameni de pe navă, care nu s-au infectat cu noul coronavirus, vor rămâne în carantină la bord. Situația este una complicată, iar 12 membri din Bulgaria ar dori să facă acasă perioada de carantină.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii Prefecturii Constanţa au menționat că cei opt bolnavi cu COVID-19 vor rămâne internați în unități medicale din orașul de la Marea Neagră.

ADVERTISEMENT