News

Focar de coronavirus la IPJ Ialomița: 8 polițiști, depistați pozitiv. Noi cazuri și la DGASPC

18.09.2020 | 10:47
Focar de coronavirus la IPJ Ialomița: 8 polițiști, depistați pozitiv. Noi cazuri și la DGASPC
Focar de coronavirus la IPJ Ialomița: 8 polițiști, depistați pozitiv. Noi cazuri și la DGASPC. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Județul Ialomița, zonă care nu s-a confruntat cu multe cazuri de Covid-19 în prima parte a pandemiei, a raportat un nou focar de coronavirus, de această dată la IPJ.

Un număr de 8 angajați de la Inspectoratul Județean de Poliție au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2 în ultima zi.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, acest focar de infecție ar avea ca punct de plecare Serviciul Criminalistic şi s-ar fi extins către alte două structuri din cadrul instituției.

Focar de coronavirus în Ialomița: 8 polițiști, depistați pozitiv

Județul Ialomița a trecut, recent, de 1.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus de la startul pandemiei. Acest lucru a fost cauza de apariția a tot mai multor focare în instituțiile locale.

ADVERTISEMENT

Astfel, după infectările de la Primărie, Prefectură şi Direcţia de Sănătate Publică, în ziua anterioară a venit rândul IPJ Ialomița să anunțe noi cazuri.

Nu mai puțin de 8 poliţişti au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. Conform publicației IndependentOnline, focarul de la IPJ Ialomița ar fi pornit de la Serviciul Criminalistic și s-ar fi extins către alte două structuri din cadrul instituției.

Noi îmbolnăviri şi în centrele DGASPC

Ialomița a mai raportat focare și în alte instituții. Sursa citată informează că 7 angajați și beneficiari ai Centrului de Abilitare-Reabilitare din Cartierul Bora al Sloboziei, administrat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița, au fost depistați pozitiv.

ADVERTISEMENT

Oficialii instituției susțin că toate cazurile au fost descoperite în urma testărilor periodice care se realizează în toate unitățile pe care DGASPC Ialomița le are în administrare. Din fericire, cei 7 bolnavi nu au simptome specifice infecției cu Covid-19. Direcția de Sănătate Publică Ialomița a demarat o amplă anchetă epidemiologică în toate cazurile.

În ceea ce privește școlile din județi, DSP Ialomița a confirmat că până în momentul de față există doar un singur cadru didactic depistat pozitiv la testul pentru COVID-19. Este vorba despre o educatoare care își desfășoară activitatea în mediul rural și care a fost confirmată înainte de începerea noului an școlar. Femeia se află în prezent în izolare și primește tratament.

Numărul total al persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus de la DSP Ialomiţa a ajuns la 14. Informaţia a fost confirmată de Dan Noel, directorul executiv al instituţiei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri