ADVERTISEMENT
News

Focar de coronavirus la Mânăstirea Iustin Pârvu! Ce spune DSP Neamț

Autor: Alexandru Năstase | 07.09.2020 | 09:30
Focar de coronavirus la Mânăstirea Iustin Pârvu! Ce spune DSP Neamț
Mânăstirea a intrat în atenția DSP Neamț. Sursa foto - paltin.mmb.ro

Focar de coronavirus la Mânăstirea Iustin Pârvu! De altfel, în județul Neamț pare a fi o adevărată problemă. Evoluția cazurilor este una pe un trend ascendent.

ADVERTISEMENT

Au fost consemnate îmbolnăviri şi la un club sportiv, cadre din spitale sau centre de bătrâni și situația se înrăutățește zilnic.

Din păcate, pe lista Covid-19 a apărut și aşezământul monahal Paltin, care aparţine de Mănăstirea Petru Vodă, din comuna Poina Teiului.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Mânăstirea Iustin Pârvu focar de coronavirus

Ambele sunt ctitorite de părintele Iustin Pârvu. După cum se știe, acestuia i se mai spune Duhovnicul Moldovei, fiind un cunoscut luptător anticomunist.

Din cauza convingerilor sale, acesta a stat prin mai toate puşcăriile vechiului regim preț de 20 de ani, alături de mari elite ale României.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că pe 4 septembrie 2020, Direcţia de Sănătate Publică Neamţ prezenta situaţia îmbolnăvirilor şi focarele din judeţ, într-un comunicat de presă.

„În cadrul a două centre rezidenţiale pentru bătrâni din comunele Alexandru cel Bun şi Poiana Teiului au fost depistate focare Covid-19.

ADVERTISEMENT

În total sunt infectaţi 20 de beneficiari şi un salariat. Bătrânii au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ“, conform DSP.

Vorbim despre al doilea lăcaş de maici din Neamţ cu îmbolnăviri, unul similar fiind înregistrat la Mănăstirea Văratec, din comuna Agapia, cazurile fiind tot la vârstnici aflaţi în centrul social.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că la Schitul Paltin, beneficiază de ingrijiri câteva zeci persoane de vârsta a III-a, singure sau abandonate de familii.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!