News

Focar de coronavirus la Muntele Athos. Peste 1.000 de călugări, infectați. Opt au murit

Peste 1.000 de călugări de la Muntele Athos, infectați cu coronavirus.
15.09.2021 | 16:37
Focar de coronavirus la Muntele Athos Peste 1000 de calugari infectati Opt au murit
ADVERTISEMENT

Sunt peste 1000 de călugări care s-au îmbolnăvit din cauza infecției cu coronavirus, iar veștile din presa elenă arată că opt dintre aceștia și-au pierdut viața, ei fiind stare gravă din cauza acestui virus.

Peste 1.000 de călugări de la Muntele Athos au coronavirus

Vorbim, așadar, despre un focar de infecție pe Muntele Athos, unde a fost înregistrată o creștere foarte mare a numărului de infecții. Îngrijorător este faptul că zeci dintre aceștia sunt internați la Terapie Intensivă, starea lor de sănătate fiind una gravă.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre un procent de 50 la sută din populație care este infectată pe Muntele Athos, relatează Greek City Times.

Această situație are loc deoarece sunt mulți călugări care nu respectă deloc regulile de distanțare socială, iar ei nici nu poartă masca de protecție atunci când interacționează.

ADVERTISEMENT

Mai mult, doar 20% dintre călugări au făcut vaccinul anti-COVID. În aceste condiții, sunt 25 de călugări spitalizați de la mănăstirea Petrinou Dasou din Thessaly.

De asemenea, tot aici a fost înregistrat un deces. Alte persoane internate în spital cu coronavirus sunt de la mănăstirea Meteora.

ADVERTISEMENT

Au mai fost două decese, câte unul la mănăstirile din Evros şi Evia. În Agios Nektarios din Aegina au fost 16 persoane care au contractat infecția cu coronavirus.

Există și exemple bune, totuși. Sunt și mănăstiri în care au fost respectate regulile privind pandemia, iar acolo călugării s-au vaccinat.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre mănăstirile Evangelismos din Halkidiki şi Agios Ioannis Sourotis.

Focare de infecție și în România, la spitale și creșe

Focare cu coronavirus au fost și în țara noastră. Spre exemplu, unul dintre ele a fost la Spitalul Colentina din Capitală.

Aici au fost depistate cu noul coronavirus șase asistente medicale, două liftiere, dar și o infirmieră. Focarul de coronavirus apărut la secția de chirurgie generală și la cea de chirurgie plastică.

Tocmai de aceea, unitatea medicală impus restricții foarte dure. De asemenea, un alt focar de Covid-19 a fost înregistrat la Institutul de Psihiatrie Socola.

Aici au fost depistați pozitiv opt oameni, dintre care șapte pacienți și un angajat. Primul caz depistat a fost al unei infirmiere care s-a ocupat de un pacient care avea simptomele infecției.

O situație similară a fost și la o creșă din Capitală, din Sectorul 2, care a închisă din cauza unui focar de coronavirus.

În acest caz au fost depistați pozitiv mai multe angajați. Primul dintre cazuri a fost confirmat la începutul lunii septembrie, pe data de 3 septembrie.

Pe 13 septembrie au fost confirmați alți trei angajați și atunci a venit și decizia de suspendare a activității.

ADVERTISEMENT