Fotbal international

Focar de coronavirus la o fostă campioană a Europei! 17 jucători și oficiali sunt infectați

22.01.2021 | 13:15
Focar de coronavirus la o fostă campioană a Europei! 17 jucători și oficiali sunt infectați
Focar de coronavirus la o fostă campioană a Europei! 17 jucători și oficiali sunt infectați (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Oficialii Benficăi Lisabona au raportat 17 cazuri de infectare cu COVID-19. Între cei afectați este și președintele clubului, în vârstă de 71 de ani.

Într-un comunicat al clubului sunt amintiți doar antrenorii secunzi João de Deus, Pietra și Fernando Ferreira, directorul Luisão, președintele Luís Filipe Vieira, despre care se spune că este asimptomatic, și atacantul Luca Waldschmidt. Însă, platforma The Portugal News, susține că ar fi vorba de cel puțin cinci jucători infectați.

”Ţinând cont de aceste date, în vederea protejării sănătăţii publice şi a integrităţii fizice a sportivilor vizaţi, Benfica a lăsat la latitudinea Direcției Generale de Sănătate decizia de a participa la competiţii în următoarele 14 zile”, se arată în comunicatul clubului Benfica Lisabona.

ADVERTISEMENT

Sporting Lisabona a raportat 10 cazuri, Benfica are 17

Situația de la Benfica este cea mai gravă raportată de un club portughez de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Al doilea cel mai mare număr de jucători, antrenori și angajați infectați cu noul coronavirus s-a înregistrat la Sporting Lisabona, în toamna anului trecut.

În luna septembrie, cu doar două zile înaintea debutului noului sezon în Primeira Liga, alb-verzii au anunțat autoritățile și Federația de specialitate că opt jucători, antrenorul Ruben Amorim și unul dintre secunzi acestuia, au fost infectați cu viruslui Sars-Cov-2.

ADVERTISEMENT

În ciuda problemelor cauzate de coronavirus, Sporting Lisabona are un parcurs de vis în prima ligă portugheză. După 14 meciuri disputate în campionat, ”Leii” sunt lideri neînvinși. Au 11 victorii, trei rezultate de egalitate și patru puncte în fața marilor rivale FC Porto și Benfica.

Benfica a mai avut probleme cu COVID

Cele 17 cazuri noi de coronavirus completează lista jucătorilor și a oficialilor Benficăi afectați de această maladie. În luna decembrie clubul lusitan a raportat patru astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, mijlocaşul Pizzi şi directorul general Tiago Pinto au avut teste pozitive, ulterior fundașul brazilian Jardel şi atacantul portughez Goncalo Ramos fiind la rândul lor testaţi pozitiv la COVID-19.

Benfica Lisabona este cel mai de succes club de fotbal din Portugalia. Are în palmares nu mai puțin de 37 de titluri de campioană, 29 de Cupe și 8 Supercupe. A mai câștigat de 7 ori Cupa Ligii și de două ori trofeul Champions League.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri