News

Focar de coronavirus la Penitenciarul Mioveni! Care este starea deținuților

07.11.2020 | 12:50
Focar de coronavirus la Penitenciarul Mioveni Care este starea detinutilor
Focar de coronavirus la penitenciarul Mioveni. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Focar de coronavirus în Penitenciarul Mioveni, după ce cinci angajați au fost testați pozitiv.

În urma verificărilor, niciun deținut nu a prezentat simptome specifice COVID-10, conform gândul.ro.

În prezent se efectuează o anchetă epidemiologică.

Cinci angajați au fost diagnosticați cu coronavirus la Penitenciarul Mioveni

Patru dintre polițiști își exercitau atribuțiile în sectorul administrativ, iar unul în cel operativ. Cazurile au fost confirmate în ultimele două zile. În prezent, se efectuează o ancheta epidemiologică.

ADVERTISEMENT

“Dintre cei cinci poliţişti de penitenciare, patru îşi exercitau atribuţiile în sectorul administrativ, iar unul în sectorul operativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie. Verificările efectuate constant pe linie medicală nu au relevat existenţa unor simptome specifice COVID-19 la nivelul populaţiei carcerale”, se arată într-un comunicat emis de Penitenciarul Mioveni.

Activitatea penitenciarului nu a fost afectată, se desfăşoară în condiţii normale, fără disfuncţionalităţi, atât din punct de vedere administrativ, cât şi operativ.

ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei de coronavirus, mai mulți polițiști de penitenciare au fost testați pozitiv. Rahova, Codlea, Ploiești, Galați, Mărgineni și Deva sunt doar câteva dintre închisorile unde angajații s-au infectat cu COVID-19.

Până pe 6 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 287.062 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 195.971 de pacienți au fost declarați vindecați.

ADVERTISEMENT

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.260 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Până astăzi, 7.663 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 05.11.2020 (10:00) – 06.11.2020 (10:00) au fost raportate 123 decese (69 bărbați și 54 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.133. Dintre acestea, 1.001 sunt internate la ATI.

După o lungă perioadă, Capitala nu a mai deținut ”supremația” la numărul de infectări pe 24 de ore. În ultima zi, cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat la Cluj: 722. Și Timișul a avut mai multe cazuri noi decât Bucureștiul: în ultimele 24 de ore s-au depistat 665 de noi îmbolnăviri în acest județ.

Comparativ cu cele două județe din centru și vest, în Capitală au fost raportate 629 de noi infecții. Astfel, în total, în București sunt 40.877 de cazuri de SARS-CoV-2 în pandemie.

ADVERTISEMENT