News

Focar de coronavirus la Serviciul de Ambulanță. Tot mai mulți angajați sunt depistați cu infecția COVID-19

20.05.2020 | 18:58
Focar de coronavirus la Serviciul de Ambulanta Tot mai multi angajati sunt depistati cu infectia COVID19
ADVERTISEMENT

Serviciul de Ambulanță Olt se confruntă cu un focar de coronavirus, după ce, de la un caz confirmat marți, s-a ajuns miercuri la alte 12 infecții raportate.

Focar de coronavirus la Serviciul de Ambulanță Olt

Un adevărat focar de coronavirus a fost înregistrat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, după ce tot mai mulți angajați au fost confirmați cu infecția COVID-19, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Marți, un angajat de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt a fost confirmat cu noul coronavirus, motiv pentru care s-a dispus testarea întregului personal cu care a avut contact.

Miercuri, primele rezultate au arătat că alți 12 angajați sunt purtători ai infecției provocate de noul coronavirus, toți intrând în contact cu primul angajat diagnosticat cu infecția COVID-19.

ADVERTISEMENT

Mai multe surse din cadrul Ambulanţei Olt au confirmat informația și au spus că, din cei 51 angajaţi testaţi marți, 12 au fost confirmați pozitiv.

Se așteaptă ca numărul infecțiilor să fie mai mare

„Probabil suntem mai mulţi, acestea sunt primele rezultate“, a declarat unul dintre angajaţii confirmaţi pozitiv. Acesta a declarat că  aşteaptă ambulanţa pentru a fi dus la spital.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment nu a fost transmis un comunicat în acest sens, însă mai multe informații urmează să fie date publicităţii de autoritățile sanitare din județul Olt.

Primul caz înregistrat în cadrul Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt a apărut marți, atunci când o asistentă ce locuiește în Mioveni, care face naveta la Slatina, a fost testată pozitiv în spitalul din Mioveni.

ADVERTISEMENT

Asistenta se prezentase la unitatea medicală cu simptome specifice infecției COVID-19, mai informează Adevărul.

Din informațiile prezentate de sursa amintită anterior, asistenta medicală a mers la lucru atât vineri, cât şi sâmbătă.

Astfel, se pare că aceasta a intrat în contact cu 51 de colegi, cei care au fost testaţi marţi de către epidemiologii DSP Olt. Dintre aceștia, testele au venit pozitive pentru 12 angajați de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt.

ADVERTISEMENT
Tags: