ADVERTISEMENT
News

Focar de coronavirus la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova. 7 persoane au fost testate pozitiv

Autor: Bogdan Solomon | 16.09.2020 | 15:44
Focar de coronavirus la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova. 7 persoane au fost testate pozitiv
Caz scandalos la Ploiești. Bolnav de cancer, infectat cu Covid, abandonat de ambulanță în parcarea blocului Sursa foto: Agerpres

Activitatea Serviciului Județean de Ambulanță Prahova a fost reorganizată cu angajați din rândul personalului operativ, după ce în cursul zilei de miercuri, 16 septembrie s-a constatat existența unui focar de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, 7 persoane din cadrul instituției au fost depistate pozitiv în momentul de față. Este vorba despre dispecerii care preluau apelurile și direcționau echipajele de urgență. Pentru a suplini absența lor au fost solicitați și angajați din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

Din păcate, județul este în continuare puternic afectat de răspândirea noului virus. Nu mai departe de ultimele 24 de ore a fost raportată o creştere semnificativă a cazurilor de îmbolnăvire, de la 43 la 84, 4 dintre pacienți fiind minori.

ADVERTISEMENT

Focar de COVID-19 la SAJ Prahova. 7 persoane au fost infectate

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Prahova, unde şapte persoane, dintr-un efectiv de 20, au fost confirmate cu noul coronavirus.

Ca urmare a acestui lucru, activitatea a fost reorganizată, cu angajaţi din rândul personalului operativ, dar şi cu sprijin de resurse umane din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Prahova.

ADVERTISEMENT

Din martie, când s-a declanșat epidemia în țara noastră și până astăzi, județul a raportat în total 5.101 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Din păcate, 173 dintre cei diagnosticați au decedat între timp.

În momentul de față, 253 din cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 sunt ocupate, iar la Terapie Intensivă mai este doar un loc disponibil pentru acești bolnavi. Prefectura mai precizează că Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna va prelua spre evaluare şi tratament persoanele infectate.

ADVERTISEMENT

Are, însă, o capacitate de doar 19 paturi pentru pacienţii testați pozitiv, iar situația pare să se înrăutățească pe zi ce trece. Ioana Loghin, directorul DSP Prahova, anunţa în urmă cu o săptămână că un spital privat din Băicoi va deveni unitate suport COVID și astfel va putea primi atât pacienţi suspecţi de boală, cât și pe cei cu simptome ușoare.

Un focar a fost depistat și la Colegiul „Dimitrie Cantemir” Breaza

La Colegiul Naţional Militar ‘Dimitrie Cantemir’ Breaza, precizăm că numărul elevilor confirmaţi cu noul coronavirus a ajuns la 11 elevi (patru – clasa a IX-a, doi – clasa a X-a, patru – clasa a XI-a, unu – clasa a XII-a). Ultimii patru liceeni confirmaţi cu SARS-CoV-2 vor fi evaluaţi de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcţie de starea de sănătate vor fi izolaţi în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalţi colegi”, a transmis Prefectura Prahova.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, cursurile se vor desfășura exclusiv online, în conformitate cu scenariul roșu stabilit de autorități. Atât liceenii testați pozitiv, cât și cei plasați în carantină au acces la tehnologia necesară acestei modalități de predare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!