News

Focar de coronavirus la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. 16 cadre medicale și trei pacienți sunt infectați

01.06.2020 | 13:56
Focar de coronavirus la Spitalul BagdasarArseni din Capitala 16 cadre medicale si trei pacienti sunt infectati
ADVERTISEMENT

Un focar de coronavirus a fost descoperit la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, printre acadrele medicale fiind infectat și un medic.

Focar de coronavirus la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală

Conform Digi24, în focarul de coronavirus de la Spitalul Bagdasar-Arseni au fost depistate pozitiv 16 cadre medicale și trei pacienți.

ADVERTISEMENT

Cele 16 cadre medicale infectate cu COVID-19 sunt un medic, un medic rezident, un brancardier, șapte infirmiere și șase asistente. În acest moment sunt în lucru mai multe teste ale cadrelor medicale din unitate.

Pe de altă parte, nu mai puțin de 18 de cadre medicale din cadrul unității din București au primit avertisment pentru că purtau incorect măștile. Mai precis, aceștia țineau măștile la bărbie.

ADVERTISEMENT

Ultimul mare focar de coronavirus din România a fost la o fabrică de înghețată din Sebeș

Ultimul bilanț anunțat luni de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 19.398, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 141 de îmbolnăviri. Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 1.270.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că autoritățile pregătesc o a treia etapă a relaxării măsurilor de combatere a epidemiei de COVID-19 și a precizat că aceasta va intra în vigoare pe 15 iunie, fiind posibilă și renunțarea la obligativitatea purtării  măștilor, acest lucru depinzând însă de situția epidemiologică din preajma acestei date.

ADVERTISEMENT

Ultimul mare focar de coronavirus de pe teritoriul României a fost descoperit săptămâna trecută la o fabrică de înghețată din Sebeș, acolo unde numărul persoanelor infectate a ajuns la 59.

Un alt focar de coronavirus a fost și în Vrancea. Mai multe persoane de la un centru cu bolnavi HIV au fost depistate pozitiv, iar autoritățile au deschis o anchetă epidemiologică.

ADVERTISEMENT

Patru angajați de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, care lucrează cu 36 de copii cu vârste cuprinse între trei luni și 18 ani, sunt infectați cu coronavirus.

ADVERTISEMENT