News

Focar de coronavirus la spitalul din Băicoi! Pacienți și medici, infectați cu COVID-19

14.07.2020 | 17:07
Focar de coronavirus la spitalul din Baicoi Pacienti si medici infectati cu COVID19
ADVERTISEMENT

Focar de coronavirus la spitalul din Băicoi acolo unde nu mai puțin de șapte persoane, inclusiv pacienţi, sunt infectate cu COVID-19.

S-au luat deja mai multe decizii de urgență. Astfel, o secţie a fost închisă pentru dezinfecţie, conform anunțului făcut de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Bogdan Nica.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, persoanele testate pozitiv pentru SARS-CoV-2 sunt un medic, trei asistenţi, o persoană care face parte din personal auxiliar şi doi pacienţi.

Spitalul din Băicoi, focar COVID-19

În acest moment, alte două asistente sunt internate la Spitalul CFR şi aşteaptă rezultatele testelor. Dacă vor fi pozitive, numărul celor infectați aici ajunge la 9.

ADVERTISEMENT

De remarcat că după ce Secţia de Boli Interne a fost închisă pentru dezinfecţie, bolnavii care se aflau sub îngrijire medicală au fost externaţi.

„Cei care au fost contaminaţi sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, întrucât sunt simptomatici”, a precizat Nica.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Grupul de Comunicare Strategică a informat 637 de cazuri de infecție cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Totul se întâmplă în urma a 14.237 de teste. Bilanțul ajunge, astfel, la 33.585 de persoane infectate cu COVID-19 în România.

ADVERTISEMENT

Interesant este și că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a solicitat suplimentarea cadrelor medicale care se ocupă de tratarea pacienţilor cu COVID-19 internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Unitatea se confruntă cu deficit major de personal, atât în ceea ce priveşte gestionarea cazurilor de infectare cu SARS-Cov-2 şi pe cea a urgenţelor, iar medicii care lucrează în spital nu mai fac faţă programului supraîncărcat.

Directorul DSP Prahova, Bogdan Nica, consideră că legea ar trebui să permită detaşarea medicilor, câte 30 de zile.

 

ADVERTISEMENT