News

Focar de coronavirus la Spitalul Floreasca. Câți angajați sunt bolnavi

24.08.2020 | 15:37
Focar de coronavirus la Spitalul Floreasca Cati angajati sunt bolnavi
ADVERTISEMENT

A fost descoperit un focar de coronavirus la Spitalul Floreasca. După aflarea veștii îngrozitoare s-a luat decizia ca Secţia de Chirurgie II a Spitalului de Urgenţă din București să fie închisă. Recent și secția de gastroenterologie a aceluiași spital are activitatea oprită după depistarea mai multor infecții cu COVID-19.

Se pare că este vorba despre 15 angajați care sunt infectați cu virusul Sars-Cov-2: un medic rezident, un brancardier, asistente şi infirmiere.

ADVERTISEMENT

A fost testat întreg personalul medical, iar cei cu rezultate negative își vor continua activatatea în această perioadă dificilă și complicată generată de pandemie.

Coronavirus la Spitalul Floreasca. O secție a fost închisă

Printre cei care s-au infectat se află și un medic rezident și un brancardier. Cinci oameni, dintre cei internați,  sunt monitorizați cu mare atenție.

ADVERTISEMENT

„La Secţia de Chirurgie de la etajul 3, a doua secţie de chirurgie a spitalului nostru din cele trei, au fost testate 15 persoane pozitiv, dintre care un medic rezident, un brancardier şi restul asistente şi infirmiere. Secţia şi-a închis activitatea doar pentru urgenţe, pentru că a fost testat întreg personalul. Persoanele care au ieşit negative îşi continuă activitatea”, a declarat Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al spitalului.

După închiderea Secţiei de Chirurgie II, toate urgenţele și cazurile periculoase au fost preluate de celelalte două secţii ale spitalului.

ADVERTISEMENT

„Ca şi pacienţi, în momentul de faţă, mai sunt cinci pacienţi care sunt negativi şi care necesită supraveghere şi sunt îngrijiţi mai departe, iar activitatea de urgenţă, adică de gardă, a fost preluată de celelalte două secţii de chirurgie ale spitalului.

Din punctul de vedere a tot ceea ce înseamnă urgenţă, activitatea spitalului nu a fost afectată. Joi se va face o retestare a personalului care a ieşit negativ şi, dacă va ieşi negativ, pe măsură ce vor ieşi rezultatele, pentru că rezultatele vin cam în 24 de ore, noi sperăm ca sâmbătă să reîncepem activitatea şi pentru gardă (la Secţia de Chirurgie II)”, a adăugat medicul Bogdan Opriţa.

ADVERTISEMENT

„Una dintre secţii a fost redeschisă – Secţia de Gastroenterologie, care a fost închisă pentru că cinci persoane – asistente şi infirmiere – au fost diagnosticate pozitiv pentru COVID-19 şi atunci s-a luat decizia de testare a întregului personal, de dezinfecţie a secţiei şi de redeschidere a ei. În timpul acesta, laboratorul de endoscopie, care asigura toate manevrele, a funcţionat, iar dacă au fost urgenţe, ele au fost rezolvate şi internate pe Secţia de boli interne sau în Chirurgie”, a mai precizat purtătorul de cuvânt de la Spitalul Floreasca.

ADVERTISEMENT