News

Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Dâmbovița. Zeci de persoane, infectate de o asistentă

17.04.2020 | 09:51
Focar de coronavirus la un camin de batrani din Dambovita Zeci de persoane infectate de o asistenta
ADVERTISEMENT

Un focar de coronavirus a fost descoperit de autorități la un cămin de bătrâni din județul Dâmbovița. Mai multe zeci de persoane au fost infectate de o persoană asimptomatică.

Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Dâmbovița. Zeci de persoane, infectate de o asistentă

În cursul acestei săptămâni, oraşul Răcari din Dâmbovița s-a transformat în cel mai mare focar de coronavirus din județ. Asta după ce testele au confirmat virusul la 30 de bătrâni din Centrul de Îngrijire Bătrâni din Ghimpaţi.

ADVERTISEMENT

Infecția ar fi pornit de la o asistență angajată la acest centru care a fost confirmată zilele trecută cu Covid-19. În acest moment, aceasta, alături de soțul ei, au fost internați.

Un număr de 30 de bătrâni din cei 52 internaţi au fost confirmaţi cu Covid-19. Totalul celor infectați ar putea crește, întrucât se așteaptă rezultatele testelor pentru celelalte persoane internate, dar și pentru angajații unității.

ADVERTISEMENT

Până acum au fost testate 79 de persoane. Persoanele confirmate cu noul coronavirus vor fi transportate la Târgoviște, în secția de Boli Infecțioase, anunță Agerpres.

”Pe scurt: un cetăţean solicită ambulanţa (…) fiind declarat pozitiv! Internat la Spitalul de Boli Infecţioase Târgovişte! Soţia lucrează în centrul medico-social şi a fost prezentă la post până în data de 09.04 fără simptome, fără vagă bănuială că ar putea avea probleme de sănătate!

ADVERTISEMENT

Izolarea în centru s-a realizat în data de 11.04 în conformitate cu Ordonanţa Militară 8/10.04! În acest moment persoanele testate pozitiv sunt preluate şi internate la spitalul de boli infecţioase Târgovişte! Vineri vor fi testaţi toţi colegii aflaţi în izolare la domiciliu!”, a scris, pe Facebook, primarul din Răcari, Marius Caraveţeanu.

Direcția de Sănătate Publică Dâmboviţa a început o anchetă epidemiologică la Centrul medico-social de la Răcari.

ADVERTISEMENT

Dublare a cazurilor de coronavirus în Dâmbovița după cazul Răcari

Din informațiile Grupului de Comunicare Strategică oferite la ultima raportare, joi 16 aprilie, ora 13:00, în Dâmbovița erau raportate 31 de cazuri de infectare cu Covid-19.

Ulterior, în județ a apărut și focarul de la Răcari, cu 30 de depistați pozitiv, astfel că numărul total care va fi anunțat vineri va fi unul dublu.

ADVERTISEMENT