News

Focar de coronavirus la un centru de copii cu dizabilități din București

13.08.2020 | 14:53
Focar de coronavirus la un centru de copii cu dizabilitati din Bucuresti
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 40 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost depistate la un centru pentru copii cu dizabilități din sectorul 2 din București. Boala s-a răspândit atât în rândul pacienților, cât și în cel angajaților, scrie Digi24.ro.

La Centru de Servicii pentru Copii cu Handicap au fost identificate 40 de cazuri: 18 pacienți și 22 de angajați.

ADVERTISEMENT

Toate persoanele infectate au fost internate la Spitalul Matei Balș.

Direcția de Sănătate Publică a demarat ancheta epidemiologică pentru a stabili dacă și alte persoane sunt infectate, precum și care sunt contacții celor deja confirmați până acum.

Pentru reducerea riscului de extindere a focarului, conducerea Centrului a dispus limitarea la minim a deplasărilor angajaților în teren.

ADVERTISEMENT

Focar de  coronavirus și într-un centru din Focșani

În urmă cu două zile, un alt focar a fost descoperit la un centru de copii cu handicap, aflat în  Focșani. 17 copii și un angajat ai centrului au fost infectați, potrivit datelor oficiale. Potrivit prefectului, centrul a intrat în carantină.

A fost anunţată imediat Direcţia de Sănătate Publică. S-a trecut la testarea tututor beneficiarilor, 17 dintre ei fiind depistaţi pozitiv. Din cei 12 angajaţi testaţi, unul a ieşit cu coronavirus”, a declarat purtătorul de cuvând al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

ADVERTISEMENT

Toți cei 17 copii infectați sunt în stare bună, însă au fost internați preventiv la Spitalul Municipal Adjud, unitate suport pentru Covid-19.

Conform unei anchete epidemiologice preliminare, focarul ar fi apărut de la un copil care nu a putut să le comunice celorlalți că se simte rău, din cauza problemelor de sănătate pe care le are.

ADVERTISEMENT

Angajații centrului au observat cum tot mai mulți copii se răcesc și au luat legătura cu DSP Vrancea.

În total, în centrul din Focșani erau internați 21 de copii, patru dintre aceștia fiind internați în continuare, separat de cei 17 îmbolnăviți care au fost duși la spital.

ADVERTISEMENT