ADVERTISEMENT
News

Focar de coronavirus la un penitenciar din România. 47 de deținuți infectați cu Covid-19

Autor: Cerasela Stafie | 11.11.2020 | 16:56
Focar de coronavirus la un penitenciar din România. 47 de deținuți infectați cu Covid-19
Focar de coronavirus la un penitenciar din România. 47 de deținuți infectați cu Covid-19 Sursa foto - hepta.ro

Un număr de 47 de persoane încarcerate la Penitenciarul Craiova-Pelendava au fost confirmate cu SARS-COV-2. Deținuții erau cu toții la secţia de deţinere și au fost transferați pentru tratament la Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitate care tratează cazurile uşoare şi medii de îmbolnăvire în rândul deţinuţilor.

ADVERTISEMENT

Conducerea penitenciarului a informat Direcţia de Sănătate Publică Dolj și, în prezent, se derulează o anchetă epidemiologică.

Administrația instituției a mai menționat că sunt puse în aplicare măsuri de intervenție specifice, precum dezinfectarea spațiilor, monitorizarea medicală a restului deținuților și triajul epidemiologic al cadrelor, scrie newz.ro.

ADVERTISEMENT

Focar de Covid-19 la Penitenciarul Craiova-Pelendava

„Vă informăm că 47 de persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Craiova-Pelendava au fost confirmate pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Deţinuţii se aflau cazaţi în aceeaşi secţie de deţinere. Conduita terapeutică le va fi asigurată în cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitate desemnată să gestioneze cazurile uşoare şi medii de îmbolnăvire înregistrate în rândul persoanelor private de libertate”, se atată într-un comunicat al instituției, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

„Menţionăm că starea de spirit a efectivului custodiat este corespunzătoare, iar activităţile specifice se desfăşoară fără disfuncţionalităţi”, au mai adăugat reprezentanții instituției în respectivul comunicat.

Nu este primul focar izbucnit în cadrul Penitenciarului Craiova-Pelendava. În luna octombrie, un număr de 20 de persoane aflate între gratiile istituției au fost testate pozitiv cu coronavirus. Niciunul dintre deținuți nu prezenta simptome și au fost supuși testării după ce, anterior, alte 7 persoane fuseseră depistate cu virusul Covid-19. Ca și acum, toți cei infectați făceau parte din aceeași secție, iar conducerea a anunțat, atunci, dezinfectarea spațiilor și realizarea unui triaj epidemiologic al cadrelor și deținuților, scrie Digi 24.

ADVERTISEMENT

Astăzi, în județul Dolj au fost raportate 128 de cazuri noi de infecție cu SARS-COV-2. Numărul total de teste efectuate la nivelul județului este de 51.952. Numărul total al persoanelor infectate, de la începutul pandemiei, este de 8.754.

În momentul de față, la Spitalul Boli Infecţioase sunt internate 258 persoane infectate cu coronavirus, Spitalul Judeţean de Urgenţă găzduiește 22 de pacienți pozitiviti cu SARS-COV-2, alți 19 pacienți sunt internați la Spitalul de Neuropsihiatrie.

ADVERTISEMENT

Medicii de la Spitalul Municipal Filantropia tratează 56 de pacienți pozitivi cu Covid-19, 12 oameni sunt internați la Spitalul Municipal Băileşti și alte 14 cazuri pozitive se află sub supravegherea medicilor de la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!