ADVERTISEMENT
News

Focar de coronavirus pe un şantier din Berceni. Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Autor: Robert Cristea | 25.08.2020 | 16:26
Focar de coronavirus pe un şantier din Berceni. Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Dosar penal în cazul angajaților infectați cu COVID-19 pe șantierul din Berceni. Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

S-a decis! S- deschis dosar penal în cazul angajaților care s-au infectat cu COVID-19 pe șantierul din Berceni. Anunțul a fost făcut de parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

ADVERTISEMENT

Sunt implicați 34 de muncitori confirmați cu noul coronavirus, iar dosarul penal este deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Se pare că s-au îmbolnăvit cu COVID-19 câțiva lucrători din India. Ei muncesc în țara noastră de un an. Cele 34 de cazuri au fost despcoperite pe un șantier cu aproximativ 100 de muncitori.

ADVERTISEMENT

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

“În fapt, la data de 22.08.2020, în jurul orelor 17,15, organele de poliţie din cadrul Secţiei 26 Poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost solicitate să se deplaseze la adresa din municipiul Bucureşti Sector 4, şos. Berceni nr. 94, locaţie la care se află un şantier, spre a însoţi organele abilitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, în vederea efectuării unei anchete epidemiologice în zona locurilor în care sunt cazaţi muncitorii unei societăţi comerciale.

În urma efectuării anchetei epidemiologice s-a descoperit un număr de 34 de angajaţi confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, din totalul de 108, şantierul în discuţie fiind supus măsurilor de carantinare”, se precizează în comunicatul Parchetului.

ADVERTISEMENT

Cazul a atras atenția șefului DSU, Raed Arafat, care a precizat că este vorba de muncitori din India care lucrează în România de mai bine de un an.

„Asta este cifra care a fost comunicată până acum, 32 de muncitori care sunt pozitivi. S-a vehiculat numărul de 34, dar avem confirmare pe 32. Sunt muncitori din afară României, din zona Indiei, din ce am înţeles, dar sunt de un an în România şi lucrează la un şantier de construcţii pentru un complex rezidenţial.

ADVERTISEMENT

La acest moment nu avem informaţii să fie vreunul în stare gravă. Ei vor fi evaluaţi de medicii infecţionişti, după care se va decide izolarea, unii vor rămâne internaţi. Va fi carantinată şi zona în care locuiesc muncitorii pentru a vedea dacă sunt şi alţii testaţi pozitiv”, a declarat Raed Arafat duminică la Digi24.

„Muncitorii indieni angajați la o firma privată de construcțîi din București depistați pozitivi covid vor primi toate îngrijirile medicale de care au nevoie la spitalele din Capitală, iar pe cei fără simptome îi vom carantina într-o clădire pe care o punem la dispoziție în astfel de situații”, a declarat Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!