News

Focar de Covid-19 depistat la Spitalul de Pediatrie din Iași. Mai mulți copii și însoțitori, testați pozitiv

Un focar de Covid-19 a fost depistat la Spitalul de Pediatrie din Iași. Mai mulți copii și părinți au fost testați pozitiv. Un pacient este în stare gravă.
08.10.2021 | 17:59
Focar de Covid19 depistat la Spitalul de Pediatrie din Iasi Mai multi copii si insotitori testati pozitiv
ADVERTISEMENT

Explozia numărului de cazuri de Covid-19 din ultimele zile are din nou repercursiuni asupra unităților medicale din țară.

La finele acestei săptămâni, un focar de SARS-CoV-2 a fost depistat la Spitalul de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași.

ADVERTISEMENT

În această unitate medicală, un număr de 27 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Este vorba de 14 copii și 13 părinți.

Focar de Covid-19 la Spitalul de Pediatrie din Iași: 27 de persoane, testate pozitiv

Anunțul privind existența unui focar la Spitalul de Pediatrie a fost făcut de Direcția de Sănătate Publică Iași. Instituția a anunțat că infecțiile au fost depistate la Secţia de Hemato-Oncologie, acolo au fost confirmate pozitiv 27 de persoane.

ADVERTISEMENT

”Pacienţii pozitivi au fost izolaţi în spital. S-a efectuat dezinfecția spatiilor secţiei”, au anunțat reprezentanţii DSP, conform Hotnews.

Ulterior, managerul spitalului, Alina Belu, a venit cu detalii despre acest caz. Medicul a spus că focarul a pornit de la un părinte care era internat alături de copilul său în spital.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, această persoană a fost testată negativ, însă a început în scurt timp să prezinte diverse simptome, iar în urma unui nou test s-a confirmat că are infecția cu noul coronavirus.

La cererea părinților, 5 dintre copiii confirmaţi cu Covid-19 au fost externaţi, dat fiind faptul că prezentau o formă uşoară a bolii, în timp ce restul de 9 au rămas internaţi în spital, fiind transferaţi într-o altă secţie.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, unul dintre cei 9 copii are o formă mai gravă a bolii. În prezent, secţia de oncologie pediatrică a fost eliberată pentru a fi dezinfectată.

Număr uriaș de decese în județul Iași în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în județul Iași s-au înregistrat 18 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese din pandemie fiind de 1.128.

Din datele făcute public de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 52.911 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19, 606 doar în ultimele 24 de ore.

Dată fiind această explozie a infecțiilor în județul din estul țării, și rata de infectare este una ridicată. Vineri, la ora 13.00, aceasta era de 5,75 de cazuri la mia de locuitori. La nivel național, rata de incidență a ajuns, conform ultimului raport GCS, la 6,59 cazuri / 1.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT
Tags: