News

Focar de COVID-19 în Germania după o ieșire la restaurant. Amenzi uriașe pentru proprietari

25.05.2020 | 14:57
Focar de COVID19 in Germania dupa o iesire la restaurant Amenzi uriase pentru proprietari
ADVERTISEMENT

Un focar de COVID-19 a fost depistat într-un oraș din Germania după o ieșire la restaurant a mai multor zeci de persoane. În urma evenimentului, patronii unităților comerciale se vor alege cu amenzi usturătoare.

Focar de COVID-19 în Germania după o ieșire la restaurant. Amenzi uriașe pentru proprietari

Germania, țara europeană care a gestionat cel mai bine criza coronavirus, se confruntă cu o serie de probleme după relaxarea măsurilor de izolare din ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Recent, două focare majore de COVID-19 au fost semnalate la un restaurant din Leer, un oraș de la granița de nord-vest a țării și la un lăcaș de cult din Hesse.

Până la această oră, la restaurantul ”Alte Scheune” din Leer, cel puțin 14 persoane au fost infectate cu noul coronavirus. S-a ajuns în acest stadiu pentru că oamenii au tratat cu iresponsabilitate măsurile anti-covid impuse de conducerea statului german.

ADVERTISEMENT

Conform publicației The Berlin Spectator, pe data de 15 mai, la unitatea comercială din acest oraș a avut loc o petrecere privată în care s-au încălcat toate regulile impuse de autorități.

Martorii declară că invitații s-au salutat, și-au strâns mâinile și nici nu au purtat măști pentru a-și acoperi gura și nasul. Mai mult, aceștia nici nu au păstrat distanța necesară unul față de celălalt.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că un dosar de cercetare a fost inițiat împotriva proprietarului restaurantului. Acesta riscă să plătească o penalitate de până la 25.000 de euro.

Peste 100 de oameni în izolare

Printre persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus la restaurantul din Leer este şi proprietarul restaurantului. El a recunoscut că este posibil ca persoanele să fi contractat boala în momentul în care restaurantul şi-a sărbătorit redeschiderea pe 15 mai.

ADVERTISEMENT

La acea dată, proprietarul a invitat în jur de 40 de persoane, inclusiv reprezentanți ai companiilor care l-au sprijinit pe perioada crizei.

Petrecerea de la mijlocul acestei luni a adus, pe lângă mai mulți infectați, și peste 100 de oameni carantinați. Astfel, în total, 118 persoane au fost plasate în carantină până în acest moment.

Autoritățiile din Germania au permis redeschiderea în etape a localurilor în cele 16 landuri germane, începând cu 9 mai.

ADVERTISEMENT