News

Focar de Covid-19 la cetățeni indieni care lucrează în Popești-Leordeni. Șapte cazuri confirmate cu tulpina mutantă

05.05.2021 | 13:08
Focar de Covid19 la cetateni indieni care lucreaza in PopestiLeordeni Sapte cazuri confirmate cu tulpina mutanta
ADVERTISEMENT

Focar de Covid-19 la cetățeni indieni care lucrează în Popești-Leordeni. 35 de oameni au fost confirmați pozitiv. Dintre aceștia, au fost depistate șapte cazuri de infecție cu tulpina indiană și trei cu tulpina britanică.

Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a transmis printr-un comunicat că oamenii depistați pozitiv sunt angajații a două firme din Popești-Leordeni. Nouă dintre ei s-au întors recent din India și au fost testați pozitiv.

ADVERTISEMENT

Alte 26 de persoane, angajați ai unei alte firme, au fost confirmați un virusul, după ce au fost testați în 19 și 20 aprilie. Din cele 35 de cazuri pozitive, 19 persoane sunt internate în instituții sanitare specializate.

Focar de Covid-19 la cetățeni indieni care lucrează în Popești-Leordeni. Șapte cazuri confirmate cu tulpina mutantă

La data de 20 aprilie, nouă cetățeni indieni au intrat în România, prin Punctul de Control/Trecere de Frontieră Aeroport Otopeni. La momentul respectiv, toți aceștia dețineau teste PCR negative.

ADVERTISEMENT

Oamenii, potrivit unor reglementări interne ale companiei pentru care lucrau, au intrat în carantină pentru cinci zile, înainte de a reintra în activitate. Aceștia urmau să fie testați înainte de a începe munca. Toți cei nouă au fost depistați pozitiv la data de 26 aprilie.

Ceilalți 26 de cetățeni indieni, angajați ai unei alte compani din Popești – Leordeni, au au fost depistați cu Covid-19 în urma unei testări cu teste antigen rapide în zilele de 19 și 20 aprilie. Din totalul de 35 de cazuri, 19 bolnavi sunt internați, 18 persoane la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București și o persoană la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr.Matei Balș”.

ADVERTISEMENT

Pentru testare au fost folosite teste antigen rapide. Ceilalți 16 oameni depistați pozitiv au fost plasați în izolare, anunță INSP.

Instituția anunță că o variantă a tulpinei indiene a SARS – CoV -2 a fost depistată în șapte cazuri. Totuși, aceasta nu ar fi cea care a cauzat situația din India.

ADVERTISEMENT

„În data de 30.04.2021, pacienților internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR și a secvențierii, iar în după-amiaza zilei de 03.05.2021, INCDMM Cantacuzino a comunicat la INSP rezultate pozitive la secvențiere pentru varianta britanică la 3 pacienți, precum și pentru o variantă indiană, alta față de cea care a provocat situația epidemiologică actuală din India, la alți 7 pacienți. Alți 5 pacienți au fost pozitivi pentru varianta B.1.127 care nu reprezintă o varianta ce determină îngrijorare. În 3 cazuri probele au o încărcătură virală mică neconcludentă,” anunță instituția.

ADVERTISEMENT
Tags: