Focar de Covid-19 la Ford Craiova: opt angajați, depistați pozitiv. Situație gravă în județul Dolj

Adrian Baciu   
în HotNews
04/10/2020, 15:43
Focar de Covid-19 la Ford Craiova: opt angajați, depistați pozitiv. Situație gravă în județul Dolj
Focar Covid-19 la Ford Craiova: opt angajați, depistați pozitiv. Situație gravă în județul Dolj. Sursa foto: hepta.ro

Un focar important de infecție cu Covid-19 a fost anunțat de autorități la uzina Ford din Craiova, acolo unde mai mulți angajați au fost testați pozitiv.

În ultimele zile, la compania producătoare de mașini din județul Dolj au fost depistate un număr de opt persoane infectate.

Imediat după aflarea acestor probleme de ordin sanitar, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj a demarat o anchetă epidemiologică.

Focar Covid-19 la Ford Craiova: 8 angajați, depistați pozitiv

În ultimele 24 de ore au fost raportate mai multe noi focare de coronavirus în județul Dolj. Din primele date oferite de autoritățile judeţene, este vorba despre opt angajaţi ai Ford Craiova confirmaţi cu infecția Covid-19.

În afară de fabrica de autoturisme, pe raza județul Dolj au mai fost anunțate focare și în alte instituții. Astfel, şapte angajaţi ai CFR care sunt, de asemenea, pozitivi la virusul SARS-CoV-2, relatează realitateadecraiova.net.

Tot în județul din Oltenia au fost, de asemenea, semnalate cazuri de infectări cu Covid-19 la Spitalul Judeţean Craiova, dar şi la o firmă care se ocupă de distribuţia energiei electrice în sudul țării, CEZ.

În afară de instituții de stat sau firme private s-au mai înregistrat probleme în cadrul a două familii din judeţ, acolo unde au fost înregistrate câte trei cazuri de coronavirus.

Județul Dolj, peste 3.000 de infecții cu Covid-19 în pandemie

În județul Dolj avem de a face cu o situație tot mai gravă a evoluției pandemiei de Covid-19. În ultimele 24 de ore, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă 79 de cazuri noi de  îmbolnăvire.

Cu acest total, județul din Oltenia ajunge la 3.069 de contaminări cu noul coronavirus de la declararea oficială a epidemiei de Covid-19.

La nivel național, INSP a anunțat, în ultimele 24 de ore, încă 1.835 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Astfel, până duminică, 4 octombrie, pe teritoriul României au fost confirmate 135.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Închide ×