News

Focar de COVID-19 la o fabrică din Filipeștii de Pădure. 16 persoane infectate, unitatea închisă de urgență

03.07.2020 | 16:27
Focar de COVID19 la o fabrica din Filipestii de Padure 16 persoane infectate unitatea inchisa de urgenta
ADVERTISEMENT

Focar de COVID-19 la o fabrică din Filipeștii de Pădure, județul Prahova. Concret, în acest moment se știe că sunt 16 persoane infectate din cele aproape 50 testate, iar unitatea a fost închisă pentru două săptămâni.

De altfel, la nivelul județului Prahova, în data de 03 iulie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1405 persoane aflate în izolare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 230 de persoane și au intrat alte 126. În carantină instituționalizată se mai află 19 cetățeni.

Infecție cu coronavirus la o fabrică din Filipeștii de Pădure

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 526 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus,

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, șapte persoane de la un club de fotbal din județ au fost testate pozitiv. De asemenea, în cazul centrului destinat îngrijirii persoanelor vârstnice, unde a fost identificat un focar, săptămâna trecută, la retestare au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 alte 15 persoane. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns aici la 86.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre pacienții confirmați cu noul coronavirus, 17 au decedat, iar 116 au fost declarați vindecați și externați.

ADVERTISEMENT

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 02 iulie, au mai fost externați 13 pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii COVID-19. Aceștia au obligația să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor Ordinului de ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienți se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscriși la un medic de familie sunt monitorizați zilnic de către DSP.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați 14 pacienți (zece sunt ventilați mecanic). Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul zilei de 02 iulie, au fost efectuate verificări la 1589 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu, alte 309 au fost legitimate, iar 206 șoferi au fost opriți în trafic în vederea efecturării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și opt societăți comerciale. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 150 de sancțiuni, în valoare de 73.700 de lei.

 

 

ADVERTISEMENT