News

Focar de Covid-19 la o fermă din Bavaria: 150 de muncitori români, testați pozitiv. Anunțul MAE. Update

27.07.2020 | 14:34
Focar de Covid19 la o ferma din Bavaria 150 de muncitori romani testati pozitiv Anuntul MAE Update
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 14:34. Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat oficial în care admite faptul că, printre cei 174 de muncitori depistați pozitiv la ferma din Bavaria, sunt și români. Chiar majoritatea dintre ei sunt conaționali.

”Potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei Oficiului consular, printre persoanele testate pozitiv se regăsesc aproximativ 150 de cetățeni români, date exacte urmând a fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcție de naționalitate.

ADVERTISEMENT

Toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical în cursul acestei dimineți, starea lor de sănătate fiind bună. De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente și bunuri de strictă necesitate.”, anunță MAE.

Focar de Covid-19 la o fermă din Bavaria: muncitori sezonieri români, testați pozitiv

MAE mai precizează că reprezentanții fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetățenilor români, însă, până la acest moment, la nivelul Oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu această situație.

ADVERTISEMENT

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Știrea inițială, 11:43/ Un uriaș focar de Covid-19 a fost depistat la o fermă agricolă din Bavaria, acolo unde 174 de muncitori sezonieri, printre care și români, au fost testați pozitiv.

ADVERTISEMENT

Germania, un stat cu mult mai puține cazuri zilnice de coronavirus în comparație cu România, se confruntă cu noi focare de infecție, de această dată în fermele agricole.

Sute de angajați ai unei companii din sud-estul țării au fost trimiși în carantină, după ce 174 de colegi ai acestora au fost depistați cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Un total de 174 de muncitori sezonieri, veniți în Germania din Ungaria, România, Bulgaria şi Ucraina, au fost testaţi pozitiv cu Covid-19.

Totul s-a întâmplat într-o amplă campanie de testare care a început vineri. Aceștia lucrează la o fermă din Bavaria, unde culeg castraveţi, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, administratorul districtului Dingolfing-Landau, Werner Bumeder, scrie News.ro.

Ca urmare a acestui proces medical care a scos în evidență numărul mare de infectări, aproximativ 480 de angajaţi ai acestei ferme agricole germane au fost plasaţi în carantină. Toţi muncitorii au fost plasaţi în carantină la faţa locului şi separaţi în funcţie de faptul sunt pozitivi sau negativi cu Covid-19, a anunţat oficialul german, precizând că niciun angajat nu a fost spitalizat.

Autoritățile anunță campanii ample de testare la ferme

Oficialii din Sănătate germani, prin vocea Ministrului Sănătăţii din Bavaria, Melanie Huml, a afirmat că autorităţile tratează serios situaţia şi au în plan să organizeze campanii de testare în alte ferme din regiune.

De asemenea, cetățenii care locuiesc în comuna Manning, localitatea unde a fost detectat acest nou focar activ, se vor putea testa gratuit, a anunţat oficialul guvernamental, insistând asupra faptului că acesta este un lucru important mai ales pentru ceicare plănuiesc să plece în vacanţă.

De la startul pandemiei de coronavirus, în Germania s-au depistat 206.741 de cazuri de infectare în rândul populației. Alte 9.203 de persoane au fost ucise după contaminarea cu Covid-19.

ADVERTISEMENT