News

Focar de Covid-19 la o firmă cu peste o sută de angajați din Prahova. Alte opt sunt active în județ

08.08.2020 | 14:41
Focar de Covid19 la o firma cu peste o suta de angajati din Prahova Alte opt sunt active in judet
ADVERTISEMENT

Încă un focar de Covid-19 a fost depistat la o firmă cu mulți angajați din județul Prahova, al treilea anunțat în ultimele zile.

Vorbim în acest moment de a noua astfel de zonă de infecție de pe raza județului din sudul țării, unul dintre cele mai afectate de pandemie în ultima lună.

ADVERTISEMENT

Societatea comercială afectată de infecții în ultimele zile are peste 100 de angajați, mulți dintre ei fiind acum trimiși în izolare.

Focar Covid-19 la o firmă din Prahova. Alte opt sunt active în județ

Societățile comerciale din județul Prahova continuă să fie lovite de virusul Covid-19. În cursul zilei de sâmbătă, un nou focar a fost identificat la o societate comercială, unde opt dintre cei 110 angajaţi testaţi au avut teste pozitive la SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

În urma depistării acestui focar, Prahova ajunge la a treia zonă cu infecție COVID declarată numai în ultimele două zile. În ultimele săptămâni, mai multe firme din Prahova s-au confruntat cu problema infectării în rândul angajaţilor.

”Conform informaţiilor furnizate de DSP Prahova, a fost identificat un nou focar la o societate comercială de pe raza judeţului. Şapte angajaţi dintre cei 110 testaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

A fost demarată ancheta epidemiologică, a fost realizată dezinfecţia unităţii, iar contacţii direcţi au fost carantinaţi”, a anunţat Prefectura Prahova sâmbătă după-amiază, scrie news.ro.

Județul Prahova, lovit de mai multe focare Covid-19

În total, pe raza județului Prahova sunt declarate nouă focare active la diferite societăți. Numai în ultimele săptămâni, mai mulți angajatori din zonă s-au confruntat cu problema infectărilor angajaţilor şi a transmiterii virusului de către aceştia la locul de muncă.

ADVERTISEMENT

Vorbim firme din domeniul producţiei, service-uri auto, un producător de medicamente de uz veterinar, au declarat pentru sursa citată o serie de angajați din administrația locală.

De asemenea, focare de Covid-19 au fost constatate la nivelul judeţului Prahova și în spitale, într-o subunitate de poliţie, la Primăria Ploieşti, însă au fost şi cazuri izolate la Primăria Sinaia sau la Direcţia Generală de asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 154 de decizii de izolare şi 1.348 de decizii de carantină.

ADVERTISEMENT