ADVERTISEMENT
News

Focar de Covid-19 la Opera din București. 10 angajați, depistați pozitiv. Ce regulă au încălcat

Autor: Adrian Baciu | 08.09.2020 | 10:37
Focar de Covid-19 la Opera din București. 10 angajați, depistați pozitiv. Ce regulă au încălcat
Focar de Covid-19 la Opera din București. 10 angajați, depistați pozitiv. Ce regulă au încălcat. Sursa foto: cotidianul.ro

Este focar de Covid-19 la Opera din București. Mai mulți angajați ai instituției au fost depistați pozitiv în urma unor teste realizate recent.

ADVERTISEMENT

Directorul instituției dezvăluie că, în urma acestor probleme de ordin sanitar, Opera Națională București a suspendat concertele pentru două săptămâni.

Măsura suspendării activității vizează toate spectacolele, iar artiștii vor face doar studiu individual. Apoi, din 18 septembrie, concertele vor fi reluate pe esplanadă sau în sală, cu restricționarea numărului de persoane.

ADVERTISEMENT

Focar de Covid-19 la Opera din București: 10 angajați, depistați pozitiv

Un nou focar de Covid-19 a fost descoperit în Capitală, de această dată la Opera Națională București, acolo unde 10 angajați au fost depistați pozitiv. Din această cauză, conducerea instituției a luat decizia de a suspenda toate spectacolele.

Din informațiile făcute public de directorul Operei, Ștefan Ignat, cele 10 persoane infectate sunt atât din rândul soliștilor, cât și din rândul personalului tehnic. ”Pacientul zero” a fost o persoană infectată care a luat contact cu restul echipei. Aceștia au făcut poze și s-au îmbrățișat, fără a ține cont de măsurile de siguranță

ADVERTISEMENT

”Septembrie era o lună pentru pregătirea începerii stagiunii, la 1 octombrie. Noi am hotărât cu o lună în urmă să facem concerte în această perioadă, ca să oferim publicului concerte în aer liber, cu respectarea tuturor normelor, ceea ce s-a și întâmplat.

Din nefericire, la promenada Operei, un caz, nespunând că e infectat, i-a infectat și pe o parte din angajați, din soliști. Ar fi multe de spus, dar și angajatul are obligația de a purta mască, de a se spăla pe mâini, de a avea grijă de el.

ADVERTISEMENT

Ceea ce nu s-a întâmplat la acești 10 oameni care au intrat în Operă, au făcut poze fără să li se dea voie, fără mască, îmbrățișându-se. Aici este problema. Ceilalți participanți nu s-au îmbolnăvit, au respectat regulile.

Mai sunt și oameni care nu înțeleg faptul că trebuie să poarte mască în interiorul clădirii, fără a face poze, fără a se îmbrățișa.”, a spus Ignat la Digi24.

ADVERTISEMENT

O persoană de la Conservator, punctul de plecare al infectării

Același Ștefan Ignat mai spune că ”Din pozele acelea am dedus că punctul zero a fost o domnișoară de la Conservator – pentru că am invitat și tineri studenți – care după concert a făcut poze cu profesorul, cu colegi, au discutat probabil după spectacol”

Ulterior, DSP a luat rapid măsurile ce se impuneau, iar toți cei văzuți de mine în fotografii au fost trecuți în izolare.  Toți cei infectați se simt bine și sunt asimptomatici, a mai spus Ignat pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!